maandag 14 september 2015

Spinningmarathon LbnK en Rabobank levert € 2.648,- op voor Join Our Mission

Op de 27-ste Jaarmarkt werd de eerste LbnK-Rabobank spinningmarathon voor de Stichting Join Our Mission gehouden. Ondanks het wisselvallige weer was het een leuk en succesvol evenement. Succesvol voor iedereen: de spinners,
de instructrices, het publiek, de organisatie en vooral ook voor stichting Join Our Mission.


De opzet was om in 4 blokken van 1 uur, met maximaal 23 sporters te spinnen. Iedere spinner deed een financiële bijdrage, hetzij zelf of door middel van sponsors, ten behoeve van de Stichting Join Our Mission voor het afbouwen van hun 18+ huis in Polen. Tussen de spinners zat een aantal die hards, want maar liefst 4 spinners zouden de volledige 4 uur meedoen. Tegen 11.00 uur meldden zich de eerste spinners. Al snel bleek dat zij niet alleen hun best zouden doen met spinnen, maar dat zij al hun best hadden gedaan voor de sponsoring. Het geld stroomde binnen. Om 11.00 uur opende Fred de Bruin, voorzitter van Join Our Mission, de marathon. De spinninginstructrices Colina en Linda gingen er gelijk flink tegenaan. Een fantastisch gezicht om zo’n 20 spinners, bijna synchroon, met zoveel plezier te zien spinnen.
Om 13.00 uur loste Angela en haar begeleider de instructrices af en ging het weer vol gas door. Inmiddels hadden zich ook mensen bij de stand aangemeld om te spinnen en zo waren ook dit uur bijna alle spinfietsen bezet. De die hards zaten nog gewoon op hun fiets alsof dit hun eerste uurtje was. Bij de wisseling om 14.00 uur, het laatste uur, bleek er een enorme afvaardiging te zijn van de 'zwarte brigade', duidelijk herkenbaar aan hun zwarte tenue met een mooie rode rand. Een fraai gezicht en fantastische inspanning voor het goede doel. Net als bij de opening werd de spinningmarathon gesloten door Fred de Bruin, die bij voorbaat al alle spinners bedankte voor hun inzet voor de stichting.
Om 20.00 uur op de Dorpsbarbecue was het grote moment daar. Aan Ruud Kwakkenbos en Ko van Oostrum de eer om de cheque ter waarde van € 2.648,-, de opbrengst, te overhandigen aan Fred de Bruin en Richard Oostveen van Stichting Join Our Mission. Ook voor de stichting was dit een belangrijk moment. Precies 5 jaar geleden begonnen zij aan hun missie om het 18+ huis in Polen te bouwen en nu, met de cheque in zijn hand, kon Fred de Bruin melden dat dankzij deze opbrengst de financiering rond was. Een mooi moment voor iedereen.


Bron: LbnK, Ed Meijer.
Foto: Gijs Kleinveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten