woensdag 23 september 2015

Cliënten Abrona uit Kockengen varen met het Statenjacht Utrecht

Cliënten van twee voorzieningen van Abrona, De Waterlelie en Ons Huis uit Kockengen waren door het Statenjacht Utrecht uitgenodigd een dag door te brengen op het water.
Het Statenjacht Utrecht is gebouwd op basis van originele tekeningen uit 1746. Het bestuur van dit imposante jacht stelt jaarlijks een aantal vaartochten belangeloos beschikbaar aan cliënten van Abrona. Op deze wijze kunnen mensen met een verstandelijke beperking genieten van een verzorgde dag op het water.
 Op de dag van de vaartocht waren de weersvoorspellingen somber. De hele dag was er kans op regen en tijdens de reis naar Volendam, waar het jacht in de haven ligt viel er veel regen op het wegdek. Aangekomen in Volendam, brak de zon door. Mooier kon de tocht niet beginnen. En het bleef mooi. Niet alleen het weer, maar ook de werkzaamheden aan boord waarbij cliënten mochten helpen, het bezoek aan Marken, de lunch. De hele dag werd er samengewerkt, genoten en gelachen. Er werd zelfs gedanst aan boord. Stichting Vrienden van Abrona, die als doel heeft meer kleur te brengen in het leven van cliënten van Abrona door o.m. het organiseren van activiteiten, dankt het Statenjacht Utrecht met een stralende lach.

Op de foto: Jos Sanders van het Statenjacht Utrecht en Ronald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten