woensdag 30 september 2015

Burgemeester Witteman bedankt vrijwilligers uit Kockengen

Maandagmiddag Rond 15:00 uur vanmiddag is de groep vluchtelingen die werd opgevangen in de sporthal in Kockengen met bussen vertrokken naar Laren (NH). Ondanks het relatief korte verblijf van de groep in Kockengen hebben de betrokken vrijwilligers uit de gemeenschap van Kockengen en de collega’s van de gemeente die betrokken waren bij de organisatie van de opvang, een sterke emotionele band met de groep opgebouwd. Het afscheid bij het vertrek was daarom voor verschillende mensen ook emotioneel. Lees meer op de liveblog van de gemeente: www.stichtsevecht.nl/liveblog.

Op verzoek van burgemeester Witteman is maandagavond een bijeenkomst georganiseerd voor alle vrijwilligers en medewerkers van de gemeente die de afgelopen zes dagen betrokken zijn geweest bij de crisisopvang van de vluchtelingen om Kockengen. Ze konden daar samen napraten en ervaringen uitwisselen over de afgelopen dagen. De bijeenkomst werd besloten met een gezamenlijke maaltijd.
Mensen die actief zijn geweest voor de vluchtelingen in Kockengen en behoefte hadden om na te praten konden woensdagavond terecht bij een nazorgavond van Stichting Welzijn Stichtse Vecht in Zaal Het Lokaal.


Op een speciale editie van Rondje Kockengen bedankte burgemeester Marc Witteman bewoners van Kockengen die als vrijwilliger hebben geholpen bij de opvang van de vluchtelingen. 'Ik ben zeer onder de indruk van de betrokkenheid en de inzet van de vele vrijwilligers die zich spontaan hebben aangemeld en spreek mijn waardering daarvoor uit. Ik kreeg vorige week dinsdag het gevoel dat het hele dorp was uitgelopen om onze 115 tijdelijke gasten te ontvangen. Ik wil alle inwoners van Kockengen die geholpen hebben bedanken voor hun tomeloze inzet. Het was geweldig om te zien wat er in korte tijd allemaal gerealiseerd is,' aldus de burgemeester woensdag op Rondje Kockengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten