vrijdag 4 september 2015

Afzwemmen Voorbereidend A (VBA) in zwembad De Koet

Zaterdag 29 augustus hebben 25 kinderen onder begeleiding van ouders in Zwem- en Recreatiepark De Koet afgezwommen voor Voorbereiden A. De kinderen. Tijdens het afzwemmen toonden de kinderen wat zij het afgelopen lesseizoen hebben geleerd van onder meer Kim en Carla.



De kinderen die hebben afgezwommen: Guus de Hoop, Laura Verhoef, Martijn Fokker, Ids Bouwman, Sasja Huizer, Jonne Veldhorst, Jip de Goey, Rens Koekoek, Anna Zaadstra, Fabienne van der Rijst, Sammy Struijk, Jolie Hoogstraten, Rosanne van Lindenberg, Mijnske Boonzaaijer, Pieter Boonzaaijer, Julian Verleun, Sven de Vreede, David Ouburg, Taeke Verbrugge, Felix Beaten, Tobias Berkel, Mayra van Deijk, Robin Struijk, Jamie Elsendoorn , Niels Posthuma.

 Doel van het Voorbereidend A (VBA) is het kind zo goed mogelijk voorbereiden voor de A-lessen, zodat de kans op het behalen van A–diploma in het tweede seizoen vergroot wordt. Voor de VBA lessen moet het kind op 1 januari van het zwemlesjaar minimaal 4 jaar zijn. De lessen worden twee keer per week gegeven, op woensdag tussen 17.00 en 18.00 uur en zaterdagochtend tussen 9.30 en 10.30 uur. De groepen zijn meestal niet groter dan 10 kinderen en er zijn twee lesgevers per groep. De voornaamste doelstellingen van het VBA zijn: water vrij maken, d.m.v. te water gaan, onder water gaan, survival ( klimmen en klauteren ), drijven op buik en rug, wenden, draaien en keren. een beginnende beenslag. Ook niet onbelangrijk is dat kinderen plezier hebben of krijgen in het zwemmen, we zullen de kinderen dan ook spelenderwijs dingen aanleren.

Tekst en foto's: Gijs Kleinveld.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten