dinsdag 22 september 2015

Noodopvang vluchtelingen in sporthal Kockengen

In de sporthal in Kockengen worden vanaf dinsdagmiddag 72 uur lang 115 vluchtelingen/asielzoekers opgevangen. Rond 18.00 uur arriveerden de vluchtelingen. De gemeente Stichtse Vecht, waar Kockengen bij hoort, liet maandag weten dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om de acute opvang heeft gevraagd. 'Na 72 uur stromen de vluchtelingen door naar andere opvanglocaties van het COA', aldus de gemeente. Het gaat vooral om gezinnen uit Syrië en Eritrea, maar ook enkele alleenstaanden.

'De gemeente Stichtse Vecht neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om mensen tijdelijk te voorzien in opvang en eerste levensbehoefte. Samen met het Rode Kruis, politie, brandweer en GGD biedt de gemeente deze mensen de komende dagen onderdak, 'zegt burgemeester Marc Witteman. Voor de inwoners van Kockengen heeft de noodopvang impact op de samenleving. Toch reken ik op de steun van de bewoners van het dorp. Inwoners die willen helpen moedigt hij aan de gemeente te bellen. Volgens Witteman zijn alle gebruikers van de sporthal op de hoogte gesteld van de opvang. De bibliotheek, die grenst aan sporthal Kockengen, blijft gewoon geopend.
De vluchtelingen zijn in principe vrij om te gaan waar zij willen. Zij kunnen zich dus ook buiten de Sporthal begeven. De ervaring leert echter dat zij blij zijn met de opvanglocatie en veelal binnen blijven.
Er zijn voldoende toezichthouders aanwezig. Mochten er op en om de opvanglocatie signalen zijn van onveiligheid, dan zullen de toezichthouders dat uiteraard aan de politie doorgeven.
Alle informatie en laatste updates over de opvang zijn voor inwoners centraal beschikbaar opwww.stichtsevecht<http://www.stichtsevecht>.nl.


Foto: Gijs Kleinveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten