dinsdag 7 juni 2016

Feestelijke diploma uitreiking cliënten Abrona Kunst & Koffie


Vrijdag 3 juni was bij Abrona Kunst & Koffie in Kockengen een feestelijke diploma uitreiking. Tot ieders verrassing kwam burgemeester Marc Witteman ook nog even langs. Hij gaf aan graag bij Abrona in de Nieuwstraat een kopje koffie te drinken en daarbij iets lekkers te eten. De burgemeester gaf iedereen een groot compliment.


Elk jaar (met uitzondering van vorig jaar) wordt er bij Abrona met cliënten horecavaardigheden geoefend. Bijvoorbeeld het gebruik van de vaatwasmachine, uitserveren van warme en koude dranken, inschenken van wijn, toiletten schoonmaken, snijtechnieken, serveren, bedienen, gasten verwelkomen, enz. Eigenlijk alle voorkomende werkzaamheden in de horeca.
Alle cliënten kiezen een paar vaardigheden uit die ze willen leren en die gaan we dan oefenen. Als er genoeg geoefend is doen ze examen en krijgen ze een diploma voor de vaardigheden die ze zelfstandig en foutloos uit kunnen voeren.
Inmiddels hebben een heleboel cliënten al enorm veel certificaten en diploma’s behaald de afgelopen jaren.
Voorheen was de diploma uitreiking altijd op de hoofdlocatie van Abrona in Huis ter Heide maar sinds drie jaar doen we het zelf. Helaas hebben we vorig jaar een jaar overgeslagen omdat Abrona in een reorganisatie zat en het wegens personele bezetting niet mogelijk was te oefenen voor de horecatraining.


Namen van de geslaagden zijn: Anneke Bos, Jacqueline vd Leeden, Bert Nokkert, Joyce Kriege, Leonie Hoogendoorn, Eline de Jong, Maurice vd Schaft, Femke Korver, Justus Heijkoop, Ilse Schoenmaekers, Stefanie van Dijk, Jorinda Gerittsen en Kevin van 't Hul.


Foto's: Gijs Kleinveld.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten