donderdag 2 juni 2016

Vrijdag 10 juni: Kindertriatlon in De Koet

Vrijdag 10 juni is er in Zwem- en recreatiepark De Koet een Kindertriatlon voor jeugd van 5 tot 13 jaar. Zwemmen, fietsen en hardlopen. De afstanden die moeten worden afgelegd zijn afhankelijk van de groepsindeling. Groepen worden op leeftijd geformeerd. Vanaf 18.00 uur wordt er door drie groepen gestart. De prijsuitreiking is om 20.30 uur. Jongeren die het leuk vinden om zo'n geweldige prestatie te volbrengen kunnen zich via de website www.dekoet.nl aanmelden. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 per persoon. De deelnemers moeten wel een zwemdiploma hebben. Het is raadzaam om snel in te schrijven, immers vol is vol.

'Een triatlon bestaat uit drie duursporten in een vaste volgorde, zwemmen fietsen en hardlopen. De drie onderdelen worden direct na elkaar uitgevoerd, dus zonder pauze. De triatlon wordt volledig in en rondom het zwembad afgewerkt. Het parcours van het hardlopen en fietsen loopt voor een deel over de parkeerplaats en langs het Esdo-veld. Het parcours is afgezet en vrijwilligers houden een oogje in het zeil.

'Meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen, maar voor de snelsten zijn er fraaie prijzen en voor iedereen is er een herinnering, ' zegt badmeester Ronald Schalkwijk, liefhebber van fietsen, hardlopen en zwemmen.
'We hebben vorig jaar geprobeerd de kindertriatlon te organiseren. Nieuw in Kockengen en nieuw in De Koet. Dat is door een overvolle agenda op het dorp toen helaas niet gelukt. Dit jaar zijn wij de organisatie vroeg gestart. We worden geholpen door enkele enthousiaste leden van de LbnK. Zo hebben Bernadette en Sabrina uitleg gegeven op de twee basisscholen in Kockengen.
Deelnemers fietsen op gewone fietsen (geen racefiets) en het dragen van een fietshelm is verplicht. Als er kinderen zijn die niet zelf over een helm beschikken, dan zorgt de organisatie voor een helm,' vertelt Ronald Schalkwijk. Bij voldoende belangstelling komt Ad Goes met zijn nieuwe patatkar naar het zwembad. Het bad blijft tot 22.00 uur open. Er is een springkussen en op de muziek van een DJ kan er worden gedanst in het water.
Voor inschrijven en meer informatie: www.dekoet.nl

Tekst en foto: Gijs Kleinveld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten