zondag 8 juni 2014

Koetstock 2014: Een knalfeest met livemuziek en heel veel gezelligheid


KOCKENGEN – Op vrijdag 13 en zaterdag 14 juni wordt op het terrein van Zwem- en Recreatiepark De Koet in Kockengen de negentiende editie van het muziekfestival Koetstock gehouden. Het belooft wederom een groot spektakel te worden. Een begrip in de regio, een knalfeest met livemuziek en heel veel gezelligheid aan de Sportweg. De vrijdagavond wordt een avond voor liefhebbers van rockmuziek met topbands met zeer uiteenlopende muziekstijlen. Uiteraard wordt op een groot scherm de WK voetbalwedstrijd Spanje – Nederland gekeken, het Koetstockveld zal oranje kleuren.
.Zaterdagavond is als vanouds voor ieder wat wils met over het algemeen zeer herkenbare muziek. De artiesten treden belangeloos op. De opbrengst van het festival komt geheel ten goede aan Zwem- en Recreatiepark De Koet.

De opening van Koetstock 2014 wordt vrijdagavond om 20.00 uur verzorgd door de blues/rock formatie Bonemachine. In de band ziet het trouwe Koetstockpubliek twee oude bekenden, Ruud Mangelsdorf op drums en Hans Esser op bas. Vervolgens met z'n allen voetbal kijken. Omstreeks 23.00 uur heeft de pop/rock band Harvest Moon de taak het publiek weer voor de muziek te winnen. Trots is de organisatie de rockband KinKobra voor de tweede keer op Koetstock te kunnen presenteren. Zij sluiten de vrijdagavond af.

Kindermiddag

Zaterdagmiddag staat De Rabo-kindermiddag op het programma. Vanaf 15.00 uur is er een zeer gevarieerd programma met optredens van enkele meiden uit het dorp, veel dans en het befaamde Ren Je Rot. Uiteraard ontbreekt het springkussen niet. Voor alle kinderen is er tussen 15.00 en 15.30 uur een gratis ijsje. Traditiegetrouw zijn er voor kinderen tot en met 12 jaar gratis pannenkoeken. Dit jaar kunnen niet alleen de kinderen gratis naar binnen, maar ook de ouders.

Als vanouds

Zaterdagavond is Koetstock als vanouds met vijf bands die qua muziekstijl nogal verschillen. De avond wordt om 19.00 uur geopend door de zevenkoppige formatie BEGZ van drummer Michel Dijkers  uit Kockengen met diverse covers van rustige ballads tot swingende rock ‘n roll. Daarna treedt MiRco & De Wijze Mannen met ronkende nederpop voor het voetlicht. De punk/rock/ska- band Mugshot, met onder meer gitarist Maarten Spruit en drummer Cor de Lange, beet vorig het spits af op de vrijdagavond en staat ditmaal op zaterdagavond in het programma. Een viertal ervaren en getalenteerde muzikanten vormen de pop/rockband Rocksville. De allround partyband SreetBeats sluit Koetstock 2014 af. Dat belooft een enorm feest te worden. Bekijk alle informatie over bands en het festival op koetstock.nl.

Tekst en foto: Gijs Kleinveld


Geen opmerkingen:

Een reactie posten