dinsdag 24 juni 2014

Jongeren wassen auto's voor kindertehuizen in Polen

KOCKENGEN – Zaterdag hebben de deelnemers die in augustus met Join Our Mission mee gaan naar Polen om te werken in drie kindertehuizen, weer auto’s wassen bij de Gereformeerde kerk aan de Dreef in Kockengen. De hele dag was er een flink aanbod van auto's om te wassen en stofzuigen.





' De ontmoeting met elkaar als voorbereiding op de reis naar Polen in augustus is heel goed en schept een band tussen de jongeren. Samen iets doen voor je medemens die het veel minder heeft.
Door de acties leren de jongeren elkaar steeds beter kennen en dat geeft een goede basis om samen op stapte gaan. Deze actie heeft een prachtig resultaat opgeleverd waar wij heel blij mee zijn. Met dit geld kunnen  wij weer de nodige dingen voor de kindertehuizen realiseren.' vertelt Ineke de Bruin van de stichting Join OurMission.
Het auto’s wassen voor Polen is inmiddels een traditie en een groot succes. De organisatie staat er ieder jaar weer versteld van hoeveel mensen hun auto laten wassen en zo een bijdrage leveren aan het project van Join Our Mission. Ook dit jaar gaat Join Our Mission met ongeveer veertig mensen naar de kindertehuizen Piescyze en Piława om daar werkzaamheden te verrichten, maar ook om met de kinderen te spelen en contacten op te bouwen. Al spelend proberen de jongeren uit Kockengen de kinderen uit hun dagelijkse sleur te halen. Voor meer informatie: joinourmission.nl.

Tekst en foto: Gijs Kleinveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten