vrijdag 26 december 2014

Liefhebbers kopen originele dominostenen


  Een miljoen dominostenen lagen er op 21 december in een enorme bak in een hal van ArtsSates in Harmelen. Liefhebbers hebben Tweede Kerstdag en zaterdag 27 december tussen 13.00 en 17.00 uur de kans de originele stenen op de kop te tikken.
Mister Domino’ Robin Weijers, bekend van Domino Day, organiseert in studio ArtStates te Harmelen exclusieve Domino Take Away Days rond de kerstdagen. Filmmaker en visueel kunstenaar Robin Weijers heeft een kleurrijk landschap van 1 miljoen liggende dominostenen gemaakt. 5 jaar na de laatste Domino Day legt hij 100 vierkante meter vol met domino’s. Robin Weijers beidt de dominostenen te koop aan in dozen van 1500 stuks. Belangstellenden kunnen ze zelf komen uitzoeken. Honderden liefhebbers hebben uren tussen de stenen doorgebracht op zoek naar de juiste kleuren.
In 2009 was de laatste DominoDay op televisie. Miljoenen mensen keken ernaar. Nu, vijf jaar later, zijn er nog steeds liefhebbers. Vanuit heel Europa kwamen verzamelaars naar Harmelen. Jongens van het Dutchdominoteam verbleven zelf in de buurt van Harmelen in een hotel om meerdere dagen te kunnen verzamelen. 'Het zijn perfecte stenen. Beter dan in de winkel. Bovendien zijn de steken hier goedkoop. Wij halen regelmatig stenen in Duitsland, maar hier kost het ons slechts de helft.'

Naast de liefhebbers uit heel Europa, is het voor mensen uit de regio wellicht de moeite waard een kijkje te nemen bij ArtStates, Industrieweg 3 in Harmelen.


Tekst en foto's: Gijs Kleinveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten