maandag 1 december 2014

Concert Laurens van Rooyen voor Polen groot succes

KOCKENGEN – Lang hebben de vrijwilligers van de stichting Join Our Mission uit Kockengen er naar uitgekeken. Zaterdag was het eindelijk zover, het concert van Laurens van Rooyen in het theater 4en1 in Breukelen. Enthousiaste muziekliefhebbers waren naar het theater in Breukelen gekomen om te genieten van de muziek. Naast de klanken van de piano van Laurens van Rooyen kon het publiek genieten van muziek van het opstap orkest De Notenkrakers uit Tienhoven en van het fluitkwartet Con Spirito. De presentatie was in handen van Penney de Jager, die veel humor in de voorstelling bracht. De opbrengst, zo'n € 3.750,- is voor het 18+ huis dat de stichting Join Our Mission in Polen aan het bouwen is.

 Op 26 april kregen de voorzitter van Join Our Mission Fred de Bruin, samen met onder meer Laurens van Rooyen en Penney de Jager in de gemeente Stichtse Vecht een lintje. Na de uitreiking destijds raakten de gedecoreerden met elkaar in gesprek. Laurens van Rooyen bood aan geheel belangeloos een concert te willen geven voor Join Our Mission. Penney de Jager twijfelde geen moment en wilde de avond presenteren.                              
.







'Muziek brengt het beste in mensen naar boven. Dat doet een initiatief als Join Our Mission ook.
Wat is er mooier dan kinderen die het moeilijk hebben een veilige plaats te geven. Alleen dan kan talent een kans krijgen en de wereld een stukje beter worden. Daarom werk ik met veel plezier mee aan het benefietconcert voor het 18+huis in Polen, ' vertelde Laurens van Rooyen.

Naast Laurens van Rooyen werd er een programma opgesteld met de jonge talenten van het opstaporkest De Notenkrakers van het orkest SGD uit Tienhoven en het fluitkwartet Con Spirito. Met beide gezelschappen speelde Laurens van Rooyen na de pauze enkele nummers mee. Na de laatste noten klonk er een ovationeel applaus. De avond werd afgesloten met een veiling. Onder deskundige leiding van veilingmeester Willem Brouwer werden er bijzondere stukken en activiteiten geveild, waarvan de gehele opbrengst ten goede komt aan de afbouw van het 18+huis in Pieszyce in Polen. De vrijwilligers die het concert mede mogelijk hebben gemaakt, kijken met veel plezier terug op een geslaagde avond.


Tekst en foto's: Gijs Kleinveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten