vrijdag 19 december 2014

DOMINO TAKE AWAY DAY

Mister Domino’ Robin Weijers, bekend van Domino Day, organiseert in studio ArtStates te Harmelen exclusieve Domino Take Away Days rond de kerstdagen.

Filmmaker en visueel kunstenaar Robin Weijers heeft een kleurrijk landschap van 1 miljoen liggende dominostenen gemaakt. 5 jaar na de laatste Domino Day legt hij 100 vierkante meter vol met domino’s. Met Domino Take Away Day creëert Robin een nieuw project met dominostenen, dat tegelijkertijd zijn transitie van Mr. Domino naar Visual Artist symboliseert.
Het unieke dominolandschap is opgebouwd uit liggende dominostenen, die eerder zijn gebruikt bij de domino records. Robin kwam op het idee dit te doen omdat hij weet hoe razend enthousiast kinderen worden van enorme bergen dominosteentjes. 'Ze voelen zich dan een beetje Dagobert Duck. Daarom wil ik iedereen uitnodigen dit landschap te komen bezoeken. En dit zelf te ervaren. Dan kan je ook nog een doos stenen uitzoeken voor een meeneemprijs en daar later thuis heerlijk mee spelen', vertelt Robin.
Er zijn bijzondere dominofilms te zien en er worden domino-activiteiten gedaan. De torenbouwcompetitie vormt zeker een hoogtepunt. Gedurende de Domino Take Away Days worden ook filmopnames gemaakt. 'Doordat het publiek de stenen meeneemt, zal het landschap continu veranderen. Zo komen de stenen weer in beweging en daarover wil ik een nieuwe kunstfilm maken', aldus Robin.

Het is een eenmalig evenement, geopend op 21, 22, 23, 26 en 27 december van 13.00 tot 17.00 uur in studio ArtStates, Industrieweg 3 in Harmelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten