zondag 19 oktober 2014

Zaterdag 1 november: Natuurwerkdag in het Polderreservaat

KOCKENGEN – Zaterdag 1 november wordt de nationale Natuurwerkdag gehouden. In Nederland wordt er op 450 locaties door zo'n 12.000 vrijwilligers aan de natuur gewerk. In Kockengen wordt er die dag in het Polderreservaat gewerkt. Dé dag om samen wilgen te knotten, bomen te snoeien, heide en poelen op te schonen. Belangstellenden kunnen via de website van de Natuurgroep Kockengen meer informatie verkrijgen of zich direct aanmelden via www.natuurwerkdag.nl via de locatie polderreservaat-kockengen aanmelden.

Het polderreservaat werd in 1979 aangelegd en heeft zich ontwikkeld tot een uniek natuurgebied. Kenmerkend zijn de vele rietorchideeën in de zomer en de zwarte stern populatie. Op het terrein zijn diverse bosjes aanwezig die onderhouden moeten worden.
'Op deze dag gaan we bomen en struiken afzetten om de vegetatie te verjongen. Dit behoort tot het reguliere onderhoud van het gebied. Voor de werkzaamheden is het dragen van stevige schoenen of laarzen en sluitende kleding noodzakelijk. Voor soep en drinken wordt gezorgd, neem zelf een lunchpakketje mee.' Tijd: Van 09:00 - 14:00, 1 november 2014. Er is werk voor Maximaal 30 personen, er zijn nog 18 plekken over.

Op deze locatie zijn ook werkzaamheden die geschikt zijn voor kinderen jonger dan 12 jaar (onder begeleiding van ouders). Deze locatie biedt mogelijkheden voor maatschappelijke stage.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatieleider Ben van der Horst via de website www.natuurgroepkockengen.nl of per mail: ben.van.der.horst@natuurgroepkockengen.nl of per telefoon: 06-10219862.


Foto: Gijs Kleinveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten