maandag 15 juni 2015

Rabo Fietstocht wederom groot succes


 Voor het tweede jaar organiseerde de Rabobank Rijn en Veenstromen de Rabo Fietstocht door de regio. Ditmaal zaterdag 13 juni. Ondanks een flinke regenbui zaterdagmorgen namen bijna 2.000 fietsers deel aan de tocht. Er kon gekozen worden uit de afstanden 30 en 100 kilometer, maar verschillende deelnemers fietsten twee keer een tocht van 30 kilometer. Bij het start/controlepunt in Kockengen was het de hele dag een gezellige drukte. Enige tijd zorgde het Kockengens Blazersensemble voor sfeervolle muziek.








Verenigingen, stichtingen, en scholen uit het werkgebied van de Rabobank Rijn en Veenstromen konden door deelname aan de fietstocht geld ophalen voor de kas. Voor iedereen die de tocht heeft uitgereden heeft de Rabobank een vast bedrag, afhankelijk van de verreden afstand, van € 7,50 (30 km) of € 20,- (100 km) aan een lokale vereniging, stichting of school naar keuze geschonken.


In samenwerking met de fietsclubs WTC Woerden en TTC De Merel werden de routes uitgezet en uitgepijld. Er kon in Woerden, Bodegraven, Mijdrecht, Zegveld en Kockengen gestart worden. Verkeersregelaars zorgden ervoor dat iedereen veilig kon oversteken en lokale EHBO-verenigingen waren aanwezig voor eventuele calamiteiten. Twee broers uit Linschoten en Woerden, die op hun racefiets honderd kilometer reden, hadden er in Kockengen 85 kilometer op zitten. 'Het is allemaal perfect georganiseerd. De route is duidelijk aangegeven en bij de diverse posten is wat te drinken of bijvoorbeeld een appel. Dat beaamden enkele dames uit Zegveld die het met elkaar erg gezellig hadden. Desgewenst konden de fietsers van de toiletten van Zwem- en Recreatiepark De Koet gebruik maken.

Tekst en foto's: Gijs Kleinveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten