zaterdag 16 mei 2015

ZomerOndernemer: Uniek ondernemersproject voor jongeren

Ook deze zomer biedt het Project ZomerOndernemer aan jongeren in de leeftijd van 15 t/m 22 jaar uit onder meer De Ronde Venen, Woerden, Kockengen, Kamerik en Zegveld de kans om gedurende de zomervakantie een eigen bedrijf op te zetten en ervaring op te doen met het ondernemerschap. Ze krijgen een driedaagse training, een startkapitaaltje, workshops bij lokale ondernemers en begeleiding van coaches, zakenvrienden en de Rabobank. Met een goed idee en veel enthousiasme kan dit het begin zijn van een succesvolle onderneming!

Twee van de ZomerOndernemers uit 2014 ontwierpen een drone om luchtopnames te maken voor bedrijven en particulieren. Foto: Marlies Wessels.


ZomerOndernemer wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd in de het Groene Hart. Jan van Walraven voorzitter van de Stichting “Om nu en in de toekomst een florerende economie en goede arbeidsmarkt te realiseren, heeft de maatschappij behoefte aan ondernemende mensen. Daarom zet ik mij in voor het project ZomerOndernemer. Ik heb er lol in om jongeren op weg te helpen en ben trots op de resultaten van 2014. Meer dan 30% van de deelnemers schreef zich in bij de Kamer van Koophandel. Maar ook de jongeren die zich niet inschreven, hebben veel geleerd, een groter netwerk en zijn ondernemender.”

Van Walraven was ook zakenvriend van Dedier en Sander van SanDé luchtopnames. Met hun zelfontworpen drone maken ze luchtopnames voor bedrijven en particulieren. “Een mooi voorbeeld van gemotiveerde jongeren die zelf aan de slag gaan en zo ervaren of ondernemen iets voor hen is. Zo’n kans bieden we graag aan meer jongeren.” Aan het woord is Iwan Pol, een van de coaches van ZomerOndernemer.

'Als jongerencoach merk ik dat jongeren veel ambitie en kunde hebben, maar dat dit niet altijd wordt onderkend. Veelal staan jongeren negatief in het nieuws. Daarin wordt het beeld gecreëerd dat ze op een baldadige manier deelnemen aan de samenleving. ZomerOndernemer is het bewijs dat dit niet het geval is. Mijn ervaring is dat jongeren kunnen verrassen met hun ideeën, frisheid en ambitie. Het project geeft jongeren de kans om zich ondernemende vaardigheden eigen te maken. Vaardigheden die meer en meer van belang worden in de toekomst en helpen bij het starten van een onderneming of bij het proactief betreden van de arbeidsmarkt. Wat ik persoonlijk erg mooi vind, is dat niet opleidingsniveau, maar motivatie en ambitie de drijvende krachten zijn van deze jongeren. Dit is één van de redenen waardoor ik met veel plezier aan dit project meewerk'. Iwan vormt samen met Karin Wateler en Jeroen de Graaf het team ZomerOndernemer Groene Hart en Rotterdam.

De stichting rekent op steun vanuit het bedrijfsleven en het onderwijs om jongeren te wijzen op deze unieke besteding van hun zomervakantie. Maar ook de ouders kunnen hun kinderen natuurlijk stimuleren om mee te doen. Deelnemers krijgen zes weken de kans om kennis te maken met het ondernemerschap. Op 16 juli a.s. wordt gestart met een driedaagse training in Woerden. Aanmelden kan via www.zomerondernemer.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten