donderdag 7 mei 2015

Groot feest bij aankomst Bevrijdingsvuur in Kockengen

Het Team Loopgroep Kockengen en atleten van de LBNK hebben op 5 mei het Bevrijdingsvuur van Wageningen naar Kockengen gebracht. De lopers legenden een afstand van 62 kilometer af. Het was een perfecte nacht en dag, ondanks regelmatig regen, met veel lol en iedereen heeft meer kilometers gelopen dan gepland. De ontvangst in Kockengen was volgens de atleten geweldig. Er waren heel veel mensen op de been, de brandweer kwam de groep compleet met zwaailicht en sirene ophalen en lopers van de LBNK liepen de laatste kilometers met de estafettelopers mee. Op het Driestammenplein werd de Bevrijdingsvlam ontstoken door Kapitein Marcel van Bloemendal. Zijn verhaal was voor veel toehoorders indrukwekkend. Er waren optredens van Dance Avenue. Kinderen van 't Kockenest lazen zelf gemaakte gedichten voor en zanger Levi, maakte er, ondanks de regen, een groot feest van.

 


















De lopers waren: Henk van Roon, Jim Schouten, Martin Boon, Bea Koster, Lia Kuijf, Nico Weiland, Marieke Versloot, Patrick Spoel, Wietse Bouman, Hetty de Bruin, Jacinta Faber, Jan Willem Sloeserwij, Bernadette Vianen, Dennis van Kesteren, Renata Merkus en Eric Tholenaars.
Op 4 mei verzamelden de lopers en organisatie om 19.00 uur op de Sportweg. Samen hebben ze de Dodenherdenking op het Kerkplein en op de begraafplaats bezocht. Rond 21.15 uur vertrok de bus vanaf de Sportweg naar Wageningen. Daar aangekomen werd het Bevrijdingsvuur in ontvangst genomen. Het werd over heel Nederland verspreid. Vanwege het slechte weer werd de startprocedure versneld en de lopers uit Kockengen vertrokken rond 1.30 uur uit Wageningen. De eerste paar kilometers gingen richting het oorlogsmonument op de Grebbeberg. Daar hebben vier lopers rozen neergelegd. Vervolgens richting Kockengen. Tot ongeveer 3.15 uur heeft het flink geregend, maar daarna werd het gelukkig droog en konden de deelnemers droge kleren aantrekken. De lopers legden in estafettevorm verschillende afstanden af en konden tussendoor eten en rusten in de bus. De hele tocht van 62 kilometer werden ze begeleid door drie fietsers, Joop de Lange, Ed Meijer en Cock Schalij, buschauffeur Ko van Oostrum en Fysiotherapeut Bernardus. Rond 10.00 uur werden de lopers bij De Bom onthaald door mede lopers van Loopgroep Kockengen en de LbnK en de brandweer van Kockengen. Gezamenlijk legden ze de laatste kilometers af naar het Driestammenplein . De lopers gaven achteraf aan overweldigd te zijn door het fantastische onthaal dat hun dorpsgenoten hen daar hebben gegeven.

Tekst en foto's: Gijs Kleinveld, bron Aafke Bednorz LbnK.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten