zaterdag 16 mei 2015

Twee jubilarissen bij het koor Laudate Dominum

Op 12 mei hield het koor Laudate Dominum uit Kockengen de jaarvergadering. Het koor kent dit jaar twee jubilarissen: Theo Nederend en Henk Vianen.   

Theo is 50 jaar koorlid. Hij is een echte tenor en dat is een zeldzaam talent. Hij heeft gezongen onder diverse dirigenten, meester Van Doorn, meester Evers, Dirk Nieuwendijk en Henk Vianen. Als koorlid werd je vroeger eerst opgeleid in Latijn en Gregoriaans, voordat je mocht zingen. Dat gold ook voor Theo.

Henk Vianen is 40 jaar koorlid, waarvan 20 jaar als dirigent. Henk is een echte bas/bariton. Toen Dirk Nieuwendijk stopte als dirigent, is Henk hem opgevolgd.
Zowel Theo al Henk hebben de veranderingen in de kerk meegemaakt, waaronder het zingen van liederen in de Nederlandse taal. Zij zijn door de veranderingen heen trouw koorlid gebleven.

De rk kerk OLV Tenhemelopneming en het koor zijn beiden zeer dankbaar voor de jarenlange trouwe inzet. Het bestuur heeft Henk en Theo naar aanleiding van het jubileum de bijpassende versierselen en oorkondes van de Nederlandse Gregoriusvereniging overhandigd.

Tijdens de jaarvergadering heeft Gijs Honkoop om gezondheidsredenen afscheid genomen van het koor. Gijs is 26 jaar lid geweest. Bestuur en leden bedanken hem voor zijn jarenlange inzet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten