maandag 16 februari 2015

Speciaal Natuurommetje naar Sterrenwacht bij NGK

Sterren kijken bij Sterrenwacht Sonneborgh in Utrecht Op vrijdagavond 27 februari 2015 wordt er door de Natuurgroep Kockengen weer een speciaal Natuurommetje voor de jeugd georganiseerd. Dit keer gaan we sterren kijken vanuit de sterrenwacht Sonneborgh in Utrecht. Ons Natuurgroeplid Chris Heil is vrijwilliger bij de sterrenwacht en wil jullie graag rondleiden. Beklim de trappen naar de sterrenkoepels en neem bij helder weer een kijkje door de telescopen. Zoek vanaf het dak van de sterrenwacht sterrenbeelden aan de hemel. Bewolkt? Niet getreurd, want ook in het planetarium fonkelen de sterren aan de hemel! Daarnaast is er nog meer te ontdekken over de maan, planeten en sterren met proefjes en activiteiten: hoe ontstaan kraters op de maan? Kun jij de naam van een ster vinden met een sterrenkaart? En hoeveel weeg jij op Mars?

  De kosten voor deze speciale excursie (incl. reis- en parkeerkosten) zijn slechts € 10.00 per persoon. (met museumkaart € 5.00). Deze excursie is alleen toegankelijk voor Natuur-ommetjes deelnemers die lid zijn van de Natuurgroep Kockengen. (Als je mee wilt en je bent nog geen lid, dan kun je vooraf nog lid worden). De rondleiding begint om 19.30 uur en zal uiterlijk tot 21.30 duren. We vertrekken om 18.30 van het Driestammenplein.











Opgave

Stuur vóór 20 februari een e-mail naar: ben.van.der.horst@natuurgroepkockengen.nl Vermeld naam van uw kind en eventueel begeleider en of u kunt rijden. Daarna krijgt u bericht over de betaling etc. Geef ook op als u in het bezit bent van een museumjaarkaart. Het aantal deelnemers is maximaal 18 personen (geef dus snel op).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten