zondag 1 februari 2015

Bevrijdingsvuur komt naar Kockengen

 In de nacht van 4 op 5 mei 2015 brengt een groep fervente hardlopers onder leiding van Kockenees Henk van Roon het bevrijdingsvuur hardlopend van Wageningen naar Kockengen. Daar wordt na aankomst van de lopers het bevrijdingsvuur ontstoken. 

De Bevrijdingsloop wordt georganiseerd door Henk van Roon in samenwerking met Oranjevereniging Kockengen en sportvereniging Laatste bus naar Kockengen (LbnK). Zij vertrekken met een groep hardlopers op 4 mei 's avonds al naar Wageningen. Van daar zullen ze in de nacht de 62 kilometer terug naar huis hardlopend volbrengen, waarbij ze beurtelings de fakkel met het Bevrijdingsvuur dragen.
Nadat de groep in de loop van de ochtend van 5 mei in Kockengen is aangekomen, zal er een korte ceremonie plaatsvinden. Hierbij wordt het bevrijdingsvuur in Kockengen aangestoken. Hierna kunnen de festiviteiten rondom Bevrijdingsdag beginnen.
Band of diskjockey gezocht voor festiviteiten

De voorbereidingen zijn al een paar maanden in volle gang. De organisatie zoekt nu nog naar een enthousiaste band of DJ die bereid is de festiviteiten op 5 mei met muziek te omlijsten. Belangstellenden kunnen een mail richten aan vanroon47@kpnmail.nl.

Bevrijdingsvuur

In 2015 is het 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd door de geallieerden. Het Bevrijdingsvuur is hét symbool voor leven in vrede en vrijheid. Al sinds 1948 wordt het Bevrijdingsvuur in de nacht van 4 op 5 mei in Wageningen ontstoken. In de loop der jaren is de Bevrijdingsvuurestafette uitgegroeid tot een nationaal evenement, waarbij vele sporters vanuit heel Nederland naar Wageningen komen om het vuur door middel van een estafette door het hele land te verspreiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten