maandag 2 februari 2015

Hilarisch blijspel 'Brieven aan Timo' bij CPJ Kockengen

 Tijdens het traditionele jaarfeest van de Christelijke Plattelands Jongeren (CPJ), op 30 en 31 januari en op 6 en 7 februari wordt het toneelstuk 'Brieven aan Simon' opgevoerd. Een blijspel in vier bedrijven van Marjet Hoogendoorn. De vier avonden in verenigingsgebouw Irene starten met het jaarverslag en in de pauze is er een verloting. De belangstelling is groot. Alleen voor vrijdag 6 februari zijn nog een paar kaarten verkrijgbaar.


Het toneelstuk 'Brieven aan Timo' is een hilarisch verhaal over een postzegel verzamelende jongeman die opzoek is naar zijn ware liefde. Zijn moeder Louise maakt zich zorgen om haar zoon. Hij is alleen maar bezig met zijn postzegelverzameling en met de brieven die hij ontvangt van zijn reislustige tante Fiona. Echter Louise wil graag dat Timo zich eens ging interesseren in meisjes, uiteraard meisjes van zijn eigen stand. Die zijn schaars volgens Louise en daarom heeft ze een plan bedacht. Ze plaatst een contactadvertentie voor Timo in de krant. Daar komen de meest uiteenlopende dames op af, maar of de ware liefde er tussen zit valt te betwijfelen. Immers, zoals butler Paul weet, die komt somt uit een geheel onverwachte hoek. Dan zijn er nog de nieuwe buren, die alleen maar uit zijn op de kostbaarheden van de familie. Ze proberen van alles om het huis ongemerkt binnen te komen. Zullen hun snode plannen slagen?


 De rolverdeling is als volgt: Louise van Daerlingen – Sonderland – Marlies de Haan (debutante), Timo van Daerlingen – Sonderland – Robbert – Jan Seeleman (debutant), Marietje – Nicolien van der Horst (debutante), Paul – William Immink, Fiona – Kim Pieterson, Olly – Myren Melse, Rick – Marinus Boekelo, Babarella van Zanten – Eveline van der Linden, Anna Boom – Judith van der Maarl (debutante). Souffleur – Jerny Seeleman, regisseurs – Marjet Hoogendoorn en Elisabeth Kroon.
Voor vrijdagavond 6 februari zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar in de winkel van De Hoop aan de Voorstraat of via email: cpjkockengen@gmail.com



Tekst en foto's: Gijs Kleinveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten