zondag 16 november 2014

Woensdag 19 november: Aankomst Sinterklaas in Kockengen

KOCKENGEN – Zaterdag is Sinterklaas in Nederland aangekomen. In Gouda stapte de goedheiligman, vergezeld door honderden Pieten in allerlei kleuren, van zijn stoomboot. Woensdag 19 november komt Sinterklaas met een wat kleinere boot naar Kockengen. Met zijn Pieten arriveert hij rond 18.00 uur bij de Witte Brug.

Sinterklaas neemt zakken vol pepernoten mee. Op een podium op het Driestammenplein wordt de Sint welkom geheten door de winkeliersvereniging en de locoburgemeester. Ondertussen speelt DJ Piet gezellige sinterklaasliedjes. Kinderen uit Kockengen hebben op school een Sinterklaas kleurplaat gekregen. Met de Sint is afgesproken dat hij voor de leukste/gekste kleurplaat een paar cadeautjes meeneemt die door hemzelf worden uitgereikt aan de winnaars.

2 minuten gratis winkelen

Vanaf donderdag 20 november starten de winkeliers van Kockengen weer met de jaarlijkse sinterklaasactie. Mensen krijgen bij het doen van boodschappen bij de winkeliers stempels. Een volle spaarkaart kan, voorzien van naam en adres, worden ingeleverd in de actiebus bij de winkel van Adrie de Lange, Nieuwstraat 16-18. De hoofdprijs is 2 minuten gratis winkelen bij de Coop supermarkt. De hoofdprijs wordt aangeboden door de RegioBank en Rabobank Veenstromen. De overige prijzen zijn waardebonnen aangeboden door de deelnemende winkeliers. De prijsuitreiking is tijdens de kerstmarkt op 12 december. De winnaars worden onder meer op kockengen.net en Rondje Kockengen Nieuws bekend gemaakt.


Tekst en foto: Gijs Kleinveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten