zondag 2 november 2014

Voorspeelavond talenten Kockengens Blazers Ensemble

KOCKENGEN – Op vrijdag 7 november zullen de jonge, maar ook de wat oudere, leerlingen van de muziek-docenten van het Kockengens Blazers Ensemble laten horen hoever ze gevorderd zijn. Die voorspeelavond wordt ook dit seizoen weer gehouden in de basisschool 't Kockenest vanaf kwart voor zeven 's avonds.

Trotse ouders, opa's en oma's en iedere belangstellende of geïnteresseerde zijn welkom. De toegang is vrij en er is wat te drinken of te smikkelen.
Zo'n twee keer per jaar spelen de koper- en saxofoon-leerlingen, die les krijgen van de eigen KBE docenten Jody en Vincent, de muziekstukjes die zij de afgelopen periode onder de knie geprobeerd hebben te krijgen voor een enthousiast publiek van familieleden en toehoorders. Nieuw dit jaar is dat ook het KBE (KockengensBlazersEnsemble)zelf enige muzikale werken ten gehore zal brengen, zodat de aspirantleden kunnen horen en zien waar ze naar toe werken!
Het opleiden van jeugdige orkestleden moet er in de toekomst voor zorgen dat er ook over tien jaar nog van levende blaasmuziek in en rond het dorp Kockengen genoten kan worden, je moet er toch niet aan denken dat muziek alleen nog uit (grote) boxen en versterkers zal schallen.
Afgelopen maand heeft de bevolking van het dorp weer massaal bijgedragen aan de
grote clubactie, waarvoor diverse leden van het KBE langs de deuren gegaan zijn om
zoveel mogelijk voor onze vereniging op te halen en voor een noodzakelijke bijdrage in onze begroting te voorzien, mede als dank daarvoor bent u ook uitgenodigd om dit muziekfeestje mee te komen vieren.
Zodra de leeftijd van 8 jaar bereikt is, kan er kennis gemaakt worden met een
blaas-instrument: de vereniging beschikt over een aantal koper- (trompet, bugel,
hoorn of trombone) en enige saxofoon-instrumenten, die leerlingen in bruikleen
kunnen krijgen. Een aantal proeflessen bieden de docenten je graag aan.
Het Kockengens Blazers Ensemble is op zoek naar jonge/jeugdige blaasinstrumentbespelers m/v.!
De vereniging bestaat al heel wat jaren, maar de gemiddelde leeftijd van de muzikanten is wat aan de hoge kant, dus als je de komende tijd mee wilt oefenen en spelen in en rond het mooie dorp Kockengen ben je welkom. De oefenavond is maandag vanaf 19.30 uur. Onze dirigent is Christiaan van der Weij, wil je eerst wat informatie, neem dan contact op met Janneke Romijn 0346-241996 of met Joep Bonenkamp mail:j.bonenkamp@broeckland.nl.


Foto: Gijs Kleinveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten