zondag 2 november 2014

Succesvolle open dag bij 'Spelen op de Kaai'

KOCKENGEN – De open dag bij peuterspeelzaal 'Spelen op de Kaai' zaterdag aan de Ruwielsekade in Portengen was succesvol. Veel ouders, opa's en oma's van peuters die de speelzaal wekelijks bezoeken kwamen een kijkje nemen. Ook waren er ouders met kinderen die inmiddels ouder dan 4 jaar jaar en naar de basisschool gaan nog even buurten en ouders met kinderen die nog geen 2 jaar zijn kwamen 'alvast' een kijkje nemen. Voor de ouders was er koffie, thee en wat lekkers en voor de kinderen limonade en wat te snoepen.

'Spelen op de Kaai' is een kleinschalige en laagdrempelige peuterspeelzaal die de deuren vanaf het begin van dit schooljaar officieel heeft geopend. De leiding is in handen van Meriam Mulder die samen met de vrijwilligers Gerrie en Gré de peuters van 2 tot 4 jaar begeleid. Op maandag- woensdag- en vrijdagochtend van 8.45 tot 11.45 geopend. Per dag zijn er maximaal tien peuters. Op dit moment op 'Spelen op de Kaai' vol. Echter zodra er weer kinderen naar school gaan komt er ruimte voor nieuwe peuters.
'Wij geven veel aandacht een spel- en speelplezier van de kinderen. Wij spelen op een vrijblijvende manier in op de behoeften van de peuters. 's morgens beginnen we met het voeren van de dieren die op ons terrein aanwezig zijn. We hebben veel ruimte buiten en veel mogelijkheden om te spelen. Sommige kinderen spelen graag buiten. Dat kan bijvoorbeeld in de zandbak, of klimmen op het speelhuis, fietsen voetballen noem het maar op. Andere kinderen spelen graag binnen. Daar kunnen ze in het keukentje spelen of de poppen verzorgen. Ook is er duplo, maar ook kan er met klei, verf of kleurpotloden worden gespeeld. Uiteraard is er een vast ritme en wordt er voorgelezen, en liedjes gezongen. Na het eten en drinken wordt er gezamenlijk iets gedaan. Dat kan een spel zijn of het bouwen van een tent. Voor de ouders die 's morgens hun kinderen komen brengen is er koffie of thee. Juist de kleinschaligheid en het ons-kent-ons gevoel is de kracht van onze peuterspeelzaal,' vertelt Meriam Mulder.
Peuterspeelzaal 'Spelen op de Kaai' is geopend op maandag-, woensdag en vrijdagochtend van 8.45 tot 11.45 uur. De speelzaal is gehuisvest aan de Ruwielsekade 7a in Portengensebrug.
                                                                            



Tekst en foto's: Gijs Kleinveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten