maandag 10 november 2014

Kockengense deelnemers op de Beursvloer Stichtse Vecht

KOCKENGEN – Een ontspannen sfeer met een mooie dynamiek en zoals altijd heel veel vrolijke gezichten vorige week donderdag op de derde Beursvloer Stichtse Vecht. Ook ditmaal werd er een fantastisch resultaat behaald, liefst 178 matches. Onder de deelnemers bevonden er zich een paar uit Kockengen. Kunst & Koffie sloot vier matches en Join Our Mission keerde met vijf matches huiswaarts vanuit de grote hal van Pauw Bedrijven in Breukelen. Ondernemer Manasse Wisse uit Portengen nam eveneens deel aan de Beursvloer.

Met een ferme slag op de gong opende burgemeester Liesbeth Spies de editie 2014 van de Beursvloer Stichtse Vecht. ‘Het mag niet bij vandaag blijven,’ aldus de burgemeester in haar openingswoord, ’het gaat immers niet alleen om een eenmalige match, nee, die dient een vervolg te krijgen, komende week, volgende maand, het komend jaar. Meedoen aan de Beursvloer betekent kennis maken met nieuwe mensen, met verrassende initiatieven en verfrissende invalshoeken. Het is investeren in relaties, zodat we elkaar ook na vandaag in onze lokale samenleving weten te vinden, om er samen iets moois van te maken, waar nodig ook er te zijn voor elkaar.’
Daarna volgde traditiegetrouw de openingsmatch die werd gesloten tussen de gemeente Stichtse Vecht en de Werkspecht, een organisatie die aan ongeveer 60 mensen met een beperking, dagbesteding aanbiedt in hun bakkerij. Zij zijn op zoek naar helpende handen bij een sport-, spel- en verwenmiddag voor hun cliënten die medewerkers van de gemeente gaan invullen.
Er werd druk gehandeld. Veel mensen liepen met een tevreden gezicht rond en lieten weten verrassende matches gemaakt te hebben.
Voor Abrona Kunst & Koffie waren Sarah, Esther en Coby op de Beursvloer met cupcakes en koekjes. Zij hebben matches afgesloten met de Voedselbank voor een koffieochtend bij Kunst en Koffie, het Repair Café uit Maarssen komt in Kockengen om spullen te repareren, het Gilde Stichtse Vecht en het Kunstenaars Collectief Breukelen waarvoor Kunst & Koffie catering kan verzorgen. Mensen van het Kunstenaars Collectief kunnen wellicht bij Kunst & Koffie exposeren en wellicht kan er een keer geschilderd worden.
Richard Oostveen en Fred de Bruin waren namens Join Our Mission op de Beursvloer. 'Wij hebben daar leuke contacten opgedaan en een aantal matches gemaakt. Zo hebben we een match met de gemeente Stichtse Vecht betreffende de huur van theater
4en1 voor 29 november aanstaande, was al besproken maar nu definitief. Ook hebben we een match met Toyota van Ekris in Maarssen voor beschikbaar stellen van een
auto om eventueel mensen op te halen in Stichtse Vecht voor het kunnen
bijwonen van het concert dat Laurens van Rooyen voor ons geeft op 29 november in Breukelen. De derde match is er één met de Sesam academie voor een workshop fondsenwerving. Vervolgens hebben we een match met fysiotherapeuten in Breukelen, waar we kunnen flyeren voor het concert van Laurens van Rooyen, de tegenprestatie is pr onze website en via RTV Stichtse Vecht. Tot slot hebben we een match met de organisatie Jeugd-punt. Het betreft een uitwisseling over jongerenwerk. Wij gaan een afspraak maken. Al met al een vruchtbare middag, aan iedereen aan te bevelen voor een volgende keer. Je kunt hier veel van leren, ' zegt Fred de Bruin.

Tekst en foto's: Gijs Kleinveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten