maandag 1 september 2014

Unieke DVD van Piet en Nel Sondij over activiteiten Natuurgroep Kockengen

KOCKENGEN – Afgelopen vrijdag, 29 augustus, hebben Piet en Nel Sondij een zeer bijzondere DVD overgedragen aan het bestuur van de Natuurgroep Kockengen. Een DVD over de activiteiten van de Natuurgroep de laatste vijf jaar in en rondom Kockengen. Zo is een wandeling door het polderreservaat te zien maar ook ommetjes voor de jeugd en knotten en werken aan de natuur. De bestuurders van de Natuurgroep zijn erg enthousiast. De DVD is alleen voor leden/vrienden van de natuurgroep verkrijgbaar.
In de periode 2009 - 2014 volgde Piet Sondij de Natuurgroep bij haar activiteiten en zette deze op film. Nel Sondij heeft de unieke beelden verwerkt tot een prachtige DVD waarin de activiteiten van de Natuurgroep te zien zijn in het fraaie landschap rondom Kockengen. 'Het werk dat ik er aan had, staat niet in verhouding tot het werk dat Nel er aan had. Zij heeft heel veel tijd in de DVD gestopt. Ik zou dat niet kunnen. Als Nel ermee stopt, stop ik met filmen. ' zegt Piet Sondij. De DVD is exclusief beschikbaar voor leden/vrienden van de Natuurgroep Kockengen.
Op 6 september is de jaarmarkt in Kockengen. Bij de stand van de Natuurgroep, naast de ophaalbrug, kunnen leden de DVD ophalen. Mensen kunnen ter plekke lid/vriend worden en ontvangen dan ook de DVD. Vrienden ontvangen naast de DVD het vogelboek van Hans Geuze.
De Natuurgroep maakt er dit jaar, in het kader van het 40 jarig bestaan, sowieso een bijzondere happening van. Zo wordt het terrein bij het Driestammenplein gebruikt voor een bijzonder natuurommetje. Daaraan is ook een quiz verbonden. Uit de goede inzenders wordt een prijswinnaar getrokken die een leuk presentje krijgt.
Speciaal voor de jeugd komt Marijke Zoetelief, natuurgids van het IVN, op bezoek. Van 11.00 tot 12.30 uur organiseert zij een wateronderzoek. De aldaar (samen met de kinderen) verzamelde waterbeestjes kunnen middels zoekkaarten en statiefloepen op naam worden gebracht.
De Natuurgroep Kockengen nodigt iedereen uit om langs te komen op de Jaarmarkt om zo het veertig jarig jubileum mee te vieren.


Foto: Gijs Kleinveld

1 opmerking:

  1. RPL is de lokale omroep van Woerden. Mijn naam is Gilbert van Houten en ik ben erg nieuwsgierig naar de films die in Kockengen worden gemaakt. Kan iemand mij in contact brengen met de makers van de films?

    Bedankt,
    tv@rplwoerden.nl
    0611-010091

    BeantwoordenVerwijderen