donderdag 4 september 2014

Marlies de Haan beste jonge ondernemer van het Groene Hart

KOCKENGEN - Marlies de Haan uit Kockengen is vrijdagmiddag in Woerden uitgeroepen tot beste jonge ondernemer van het Groene Hart. Zij won daarmee 750 euro.

Marlies d
e Haan ontwikkelde het spel 'Ik wil ook wat zeggen'. Marlies heeft een werkmethode ontwikkelt om in gezinnen met huiselijk geweld het gesprek op gang te krijgen tussen ouders en
kinderen, onder begeleiding van een hulpverlener.
Dedier Chaigneau, eveneens uit Kockengen, heeft samen met een vriend het bedrijfje Sandé opgericht. Zij houden zich met een zelfgemaakte drone bezig met luchtopnames en foto's met vele mogelijkheden.
Aan de wedstrijd deden 24 ondernemers mee uit onder meer De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Woerden. Ze zijn tussen de 15 en 22 jaar oud en volgden de afgelopen weken workshops en trainingen. Die moeten hen helpen bij het opzetten van een eigen bedrijf. Ze worden daarbij gecoacht door medewerkers van de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst en ervaren ondernemers.
Volgens een van de coaches kunnen jongeren veel leren van de oudere generatie. 'Jongeren zijn onbevangen door hun jeugdigheid. Ik denk dat het voor hen een hele grote ervaring is om te weten wat het is om te ondernemen'. 'De pro-activiteit die erachter zit wordt erg gestimuleerd door ons.'

Mirjam Sterk en wethouder Duindam van Woerden bekijken werk van Marlies de Haan.


Tekst: Gijs Kleinveld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten