maandag 1 september 2014

Drie jongens uit Kockengen bij NK polsstokverspringen voor jeugd























KOCKENGEN – Ties Meijer, Dave de Gooijer en Kenzo Hielema, alle drie uit Kockengen, hebben zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap polsstokverspringen voor de jeugd. Komende zaterdag 6 september wordt dit evenement gehouden in het nabije Zegveld.
Een bijzondere prestatie voor de drie vrienden, die door de strenge selectie voor het kampioenschap heen zijn gekomen.

Sinds enige tijd wordt polsstokverspringen ook in de Gemeente Stichtse Vecht actief beoefend met twee jeugdschansen binnen de gemeente. Dat Kockengen nu al hofleverancier is op het NK met drie deelnemers (er zijn nog drie plaatsen met drie deelnemers) is een grote stimulans voor de vereniging die in de komende jaren nog twee extra schansen wil plaatsen.
Het jaarlijkse kampioenschap is één van de grote evenementen binnen het polsstokverspringen en trekt dan ook elk jaar veel bezoekers en krijgt media-aandacht. Zo komt de BBC de hele dag filmen in Zegveld. Ook het Jeugdjournaal heeft de weg gevonden naar dit evenement en diverse regionale en lokale media hebben inmiddels aangegeven aanwezig te zijn. De opening van het kampioenschap is om 13.00 uur en de wedstrijd duurt tot ongeveer 17.00 uur.
Locatie: Nijverheidsbuurt 12, Zegveld achter Kaasveredeling Kruijt. Entree is 2 euro. Kinderen tot en met 12 jaar en donateurs hebben gratis toegang tot het evenement. Ter plekke donateur worden voor 5 euro per jaar, is natuurlijk mogelijk.

Foto: Marla van den Haak



Geen opmerkingen:

Een reactie posten