dinsdag 22 april 2014

Visueel kunstenaar Robin Weijers opent atelier voor kunst en video

KOCKENGEN – Onlangs is ArtStates, het nieuwe kunst- en media initiatief van Robin P. Weijers in Harmelen geopend. ArtStates is een atelier voor kunst en video dat met regelmaat open studio’s houdt. Weijers, voorheen bekend van Domino Day, is als visueel kunstenaar en regisseur nu vooral bezig met artistieke korte films. Hij toonde tijdens zijn eerste Open Studio onder meer zijn prijswinnende werken uit 2013.

De film ‘Aardse val’ is tentoongesteld in het Gemeentemuseum Den Haag en toont een grote draaiende projectie. Gemaakt vanaf de Kockengense molen op Teckop vliegen de auto’s op geanimeerde wijze door de lucht. ‘Little man’ is een korte film die op het Film Festival van München hoge ogen scoorde. 'De opdracht was om in 35 uur met drie verplichte elementen terplekke een film te maken. Waar veel concurrenten de humor opzochten, hebben wij voor een emotionele aanpak gekozen. In de enorme bioscoop werd het prachtig stil en wonnen we de prijs voor Beste Soundtrack,' zegt Robin Weijers.

Weijers kiest vaak voor de samenwerking met andere kunstenaars. 'Als creatieven hebben we elkaar veel te bieden en bereiken we samen een groter publiek. Vandaar de maandelijkse Artist in Residencies die ik hier wil gaan doen'. Dat kunst juist in deze tijd een belangrijke rol in de maatschappij vervult, blijkt wel uit de naam. 'ArtStates geeft uiting aan de verschillende toestanden in de wereld. Met een onafhankelijke creatieve kijk wil ik hier in dit mooie atelier aan waardecreatie doen.' Het atelier voor kunst en video is gevestigd op industrieterrein De Putkop aan Industrieweg 3 in Harmelen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten