woensdag 9 april 2014

Bruisend paasweekeinde tijdens de Maand van het Groene Hart

In het paasweekeinde, van 19 tot en met 21 april, is er in het Groene Hart van alles te doen voor het hele gezin. Dat varieert van de traditionele Lammetjesdag van De Boerinn tot paaseieren zoeken op verschillende locaties. Ook fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de Arno Wallaard Memorial profkoers en toertocht. De activiteiten met Pasen maken onderdeel uit van de Maand van het Groene Hart, die loopt van 15 maart tot en met 30 april.

De Lammetjesdag van de Boerinn is inmiddels zo populair dat het dit jaar voor het eerst op twee dagen is: zaterdag 19 en maandag 21 april. Kinderen kunnen alle dieren op de boerderij ontdekken, natuurlijk de lammetjes maar ook kippen, schapen en pony's. De schapen worden dat weekeinde ook geschoren. Daarnaast zijn er sportieve activiteiten zoals boogschieten en skelteren en is er een streekproductenmarkt.

Eieren zoeken

Wat is een paasweekeinde zonder eieren zoeken? In het Groene Hart zijn er verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld in Avifauna op beide paasdagen en in Streekmuseum Reeuwijk op tweede paasdag. Bij Natuurmonumenten ga je op zoek naar paaseieren en echte eieren op de eilanden in de Nieuwkoopse Plassen (van tevoren aanmelden).

Lekker eten

Ook zijn er op diverse locaties paasbrunches en paasdiners, bijvoorbeeld op Forteiland Pampus, in theetuin 't Woutje in Hazerswoude en bij restaurant Kameryck. Een bijzondere proeverij is te vinden bij Schaapskooi Ottoland. Daar staat 21 april het Schoonebeeker schaap in de spotlights. Van zijn leven in een kudde tot het vilt dat van de vacht gemaakt kan worden, en de bijzondere wildachtige smaak van schapenvlees.

Fietsen

Op zaterdag 19 april staat dé polderkoers van Nederland op het programma: de Arno Wallaard Memorial. De beloften-renners van professionele ploegen strijden op het scherpst van de snede, waarbij de wind in de Alblasserwaard een extra uitdaging is. Het parcours van 200 kilometer leidt dit jaar voor het eerst langs Lexmond. Twee dagen later, paasmaandag, kan iedereen over hetzelfde traject fietsen in de Arno Wallaard Memorial Toertocht. Er zijn drie afstanden (30, 60 en 100 kilometer), met start en finish in Meerkerk.

Informatie over uitjes

Alle uitjes tijdens de Maand van het Groene Hart zijn te vinden in de Evenementenkrant, gratis verkrijgbaar bij onder meer gemeentehuizen, VVV's en bibliotheken in het Groene Hart. De krant is ook digitaal te raadplegen via de website: www.groenehart.nl/maand. Last minute tips en nieuwtjes van aanbieders komen op de Facebookpagina van het evenement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten