donderdag 28 november 2013

Veel kinderen bij Sint Maarten in Kockengen

Bij zoveel mogelijk mensen met een lichtje of brandende kaars voor het raam gingen zo'n 130 kinderen een liedje zingen. Ze werden beloond met snoep en renden snel naar het volgende huis. Erg spannend met lampions in het donder.

De kinderen liepen maandagavond 11 november met hun ouders een ronde door het dorp en zongen verschillende liederen, waaronder Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten, voor enkele bewoners van Overdorp. Vervolgens gingen de kinderen in kleine groepjes met begeleiders de deuren langs. De bewoners van het dorp die middels een lichtje kenbaar hadden gemaakt bezoekjes van kinderen op prijs te stellen, reageerden erg enthousiast. Sint Maarten deelde als soldaat zijn mantel met een arme bedelaar. Zijn sterfdag wordt herdacht met een lichtfeest voor kinderen.
“Het is vooral leuk om voor de kinderen in het dorp Sint Maarten te vieren. Voor de jongste kinderen is het allemaal erg spannend zo in het donker,” vertelt organisator Theo Edelbroek, directeur van de Van Doornschool.

Tekst en foto's: Gijs Kleinveld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten