zaterdag 30 november 2013

Sinterklaas is met zijn Pieten in Kockengen aangekomen

Vorige week woensdagavond arriveerde Sinterklaas met een speciaal geprepareerde boot van de brandweer Breukelen over de Heicop in Kockengen. Bij de Witte Brug werd de Sint opgewacht door loco burgemeester Jaap Verkroost. Het wachten van heel veel kinderen uit het dorp werd beloond. Even na 18.00 uur zette de goed heiligman voet op Kockengense bodem.

Samen met de loco burgemeester en heel veel Zwarte Pieten probeerde Sinterklaas een weg naar het podium op het Driestammenplein te vinden. Dat viel niet mee. Het was een drukte van belang en veel kinderen wilden de Sint een hand geven. DJ Piet vermaakte het publiek met moderne Sinterklaasliedjes. Uiteindelijk werd Sinterklaas door Ruud Kwakkenbos namens de winkeliersvereniging Hart van Kockengen op het podium welkom geheten.

De prijswinnaars van de kleurwedstrijd van de drie basisscholen en peuteropvang, Rosanne van Lindenberg (2 jaar), Fraukje Vink (4 jaar), Tim Wimmers (4 jaar), Jasper Kompier (5 jaar), Benthe Dijkers (6 jaar), Chantal Fokker (8 jaar) ontvingen fraaie prijzen en mochten de Sint vragen stellen. Zo beantwoorde de Sint zonder aarzelen vragen als; mag ik een keer op Amiriko rijden, komt er nog een pakjesavond en waarom vaart u met een stoomboot. De winkeliersvereniging Hart van Kockengen is donderdag 21 november gestart met de jaarlijkse sinterklaasactie, waarmee fraaie prijzen zijn te winnen. De actie duurt tot en met zaterdag 7 december december. Buiten de tientallen waardebonnenpakketten is er een prachtige hoofdprijs te winnen, twee minuten gratis winkelen bij de plaatselijke supermarkt.

Tekst en foto's: Gijs Kleinveld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten