dinsdag 15 oktober 2013

Korenfestival Mantelmeeuw druk bezocht

Koren uit de regio zongen voor een groot
publiek op het Kerkplein (foto’s: Hans Pieters)
Zeven zangkoren uit het Groene Hart zongen zaterdag 12 oktober op een zonovergoten Kerkplein voor honderden toehoorders uit Woerden en wijde omgeving. De koren zongen een uitgebreid repertoire, van pop-liedjes (a capella gezongen) tot klassieke liederen en sentimental journey-muziek. Samen gaven ze enthousiast vorm aan het Korenfestival, dat Stichting de Mantelmeeuw (hospice en thuiszorg in Woerden) organiseerde. De muziek inspireerde het publiek tot meezingen, een dansje en zelfs af en toe een traan van ontroering. Het Korenfestival werd voorafgegaan door een verrassend carillonconcert. Mooie gedichten van Maartje van den Bosch uit Linschoten en van stadsdichter Marco van der Bij gaven de dag extra kleur.

De verkoop van houten beelden van Jan Bos uit Woerden en van schilderijen van Roel van der Bij en de overleden Linschotense kunstenares Riek ter Maat (beschikbaar gesteld door Jannie Maakenschijn) bracht 750 euro op. Dit bedrag komt geheel ten goede aan De Mantelmeeuw. Ook meldden zich ruim zestig mensen aan als donateur van de Stichting, die in het hospice en met terminale thuiszorg in Woerden mensen in de laatste fase van hun leven ondersteunt.

Het Korenfestival, dat werd afgesloten met drie liedjes door alle koren tesamen, was onderdeel van het internationale evenement ‘Voices for hospices’. Over de hele wereld lieten mooie koren zaterdag simultaan hun stemmen horen. Het Korenfestival werd gesubsidieerd door het Cultuur Platform Woerden en de gemeente. Voor financiering van het carillonconcert ’s morgens zorgde Rotaryclub Woerden-Oude Rijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten