dinsdag 9 april 2013

Symposium over palliatieve zorg – zaterdag 20 april

Op zaterdag 20 april organiseert Stichting De Mantelmeeuw (vooral bekend van het Woerdense hospice) haar tweejaarlijkse symposium. Onder de titel ‘Palet van de palliatieve zorg’ wordt deze zaterdagochtend op een toegankelijke manier inzicht gegeven in alle mogelijkheden van palliatieve zorg. Het symposium vindt plaats in de grote zaal van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis, en begint om 10.00 uur.

Veel mensen weten niet wat palliatieve zorg eigenlijk inhoudt, terwijl juist heel veel mensen en hun naasten er aan het einde van het leven mee te maken krijgen. Wat is palliatieve zorg precies? Wat mag je als zorgvrager verwachten op medisch of verpleegkundig gebied? Welke steun geven de palliatieve zorgers de mens in zijn laatste levensfase bij zijn psychische welbevinden en in sociaal-emotioneel opzicht? Welke hulp kan er op het geestelijke of spirituele vlak worden geboden? En hoe zorgt de palliatieve zorg ervoor dat een patiënt al die verschillende ‘zorg-soorten’ op een harmonieuze manier ervaart?

Het symposium beoogt antwoord te geven op vragen die leven over palliatieve zorg. Na de pauze is er de toneelvoorstelling Theater van de Laatste Dagen, waarin lichtvoetig naar de verschillende facetten van palliatieve zorg wordt gekeken. Het symposium wordt rond 12.15 uur afgesloten met een bescheiden lunch. De zaal is vanaf 09.30 open voor koffie/thee vooraf.

Toegang is gratis na vooraanmelding: per mail bij hospice De Mantelmeeuw via info@demantelmeeuw.nl of telefonisch tussen 9.00 en 12.00 uur via 0348-423784.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten