maandag 1 april 2013

Oranje-festiviteiten 2013

Het oranjecomité presenteert, i.s.m. sportvereniging ESDO: Oranje-festiviteiten 2013


Hieronder vindt u het programma voor de Oranjefestiviteiten in Kockengen. Het belooft een bijzonder jaar te worden!

Maandag 29 april: Lamionnenoptocht

Voor alle kinderen in Kockengen wordt weer de dag voor Koninginnedag de Lampionnenoptocht gehouden. Om 21:00 uur vertrekt de stoet vanaf het Kerkplein. Kom allemaal met een mooie lampion naar het startpunt. Vanaf daar wordt een tocht door het dorp gelopen met muzikale begeleiding.

Dinsdag 30 april: Koninginnedag

De Koninginnedagactiviteiten op 30 april worden weer gehouden op het Driestammenplein. Het terras is de gehele dag geopend.

08:30 - 09:45 Kockenees Dorpsontbijt. Wegens groot succes vorig jaar herhaald! Met z’n allen ontbijten aan een lange tafel op het Driestammenplein! Koop een "ontbijtvoucher "en schuif gezellig aan aan de lange tafel. Lekkere broodjes, beleg, verse koffie, thee ,jus en (karne)melk staan klaar. Een prima start van een gezellige Koninginnedag! De kosten bedragen € 3,00 per persoon. De onbijtvouchers zijn te koop tussen 9 en 22 april bij Adrie de Lange. Let op! Het aantal plekken is beperkt, wees er dus tijdig bij!

09:45 - 10:00 uur: gratis bakkie koffie. Voor iedereen op het Driestammenplein staat een bakkie koffie of thee klaar om daarna gezamenlijk te kijken naar de tv-uitzending.

10:00 - 11:00 uur: Live TV-uitzending. Gezamenlijk op schermen kijken naar de abdicatie van Koningin Beatrix in het Koninklijk Paleis op de Dam, de balkonscène, de toespraak en het Wilhelmus.

11:00 - 13:30 uur: Grote Oranje Dorpsspel en Oranje Quiz. Voor de kinderen t/m groep 6 wordt net als vorig jaar een groots dorpsspel gehouden. Voor de groepen 7 en 8 wordt er dit jaar een super spannende Oranje-quiz gehouden. Een spetterende activiteit voor alle kinderen van de basisscholen, onder begeleiding van de Jeugdraad van ESDO en de Oranjevereniging. Via de scholen zal hier meer informatie over verspreid worden. Let op! Vooraf opgeven. Voor de ouders en ouderen is er vermaak op het plein. Vooraf opgeven via de scholen.

13:30 - 15:30 uur: Live TV-uitzending. Gezamenlijk op schermen kijken naar de beëdiging en inhuldiging van Koning Willem-Allexander in de Nieuwe Kerk.

15:30 - 19:30 uur: Muziek en gezelligheid op het Driestammenplein. Live op het podium de band Popehead! De band Popehead zal een knal-optreden geven. Een greep uit het repertoire: Abba, Anouk, Doobie Brothers, Kings of Leon, Pointer Sisters, The Police en Michael Jackson. Dat wordt gezellig!

19:30 uur: Koningslied. Om half acht schakelen we de schermen weer aan en gaan we gezamenlijk het Koningslied zingen. Na het Koningslied is ons Kockenees programma ten einde en kan iedereen de aansluitende vaartocht thuis op de TV bekijken.

Gedurende de dag is natuurlijk de welbekende ESDO-wafelverkoop, draaien we aan het rad van avontuur, is er schminken voor de kinderen, hebben we een mooi springkussen staan en is de drink- en eetkraam open.

Let op! Ook dit jaar dient er in de middag voor drank op het feestterrein afgerekend te worden met consumptiebonnen in plaats van contant geld. Koop dus eerst consumptiebonnen op het feestterrein. De bonnenverkoop sluit om 19.00 uur. De bar sluit om 19:30 uur.

Donderdag 2 mei: Bingo

Om 20:00 uur start de Bingo-avond in het Woonzorgcentrum Overdorp voor onze oudere bewoners. Een jaarlijkse traditie met ook dit jaar weer leuke prijzen. Bejaarden die niet woonachtig zijn in Overdorp zijn welkom en ook de bewoners van de aanleunwoningen in Kockengen zijn van harte uitgenodigd. Wees om 19:30 uur aanwezig in verband met de koffie.

Zaterdag 4 mei: Dodenherdenking

19:30 uur: Dodenherdenking. Zoals ieder jaar zullen we op 4 mei stilstaan bij alle burgers en militairen, die in het Koninkrijk der Nederlanden, of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. We verzamelen om half acht op het Kerkplein voor de korte toespraak en de kranslegging op de begraafplaats.

Website: www.esdo.nl/koninginne.php
Facebook: www.facebook.com/koninginnedagkockengen
Twitter: @koninginnedag_k

Geen opmerkingen:

Een reactie posten