dinsdag 30 april 2013

De Molenwiek en de Van Doornschool winnen BankBattle 2013

Van Doornschool
Bijna 400 leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs in Woerden en omgeving stonden maandag 8 april te popelen om naar school te gaan. Waarom? Om klokslag half tien begon de Rabo BankBattle. De Molenwiek (Woerden) en de Van Doornschool uit Kockengen gingen aan de haal met de hoofdprijs.

Nog geen drie kwartier hadden de scholieren van De Molenwiek nodig om de virtuele kluis te kraken. De Van Doornschool liet directe buur De Wegwijzer met 62 tellen achter zich. De antwoorden op de gevarieerde vragen leidden de klas naar vijftien levensmiddelen. Het aantal medeklinkers was de magische code die hen de hoofdprijs bezorgde.

Om te komen tot de oplossing moesten eerst de gevonden letters op de cijfermatrix ingevuld worden. Deze zenuwslopende exercitie kostte niet alleen de leerlingen een verhoogde bloeddruk.

De Molenwiek
Bijzonder was de deelname van maar liefst drie groepen 8 van De Regenboog. Team 2 van hen was dichtbij de overwinning, maar zij hadden vijf minuten langer nodig dan De Molenwiek om de matrix te ontmantelen. Onder de overige deelnemers onder andere de Andersenschool met twee groepen, hetzelfde gold voor de Margrietschool.

Directeur Karen Walter overhandigde namens Rabobank Rijn en Veenstromen de hoofdprijs aan de leerlingen van de Van Doornschool. Wouter Tukker, Verkoop- en serviceadviseur particulieren, bracht het goede nieuws op De Molenwiek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten