donderdag 5 april 2012

Koninginnedag 2012



Het oranjecomité en sportvereniging ESDO presenteren: Koninginnedag Kockengen 2012

Het oranjecomité en Sportvereniging ESDO hebben de handen ineen geslagen en verzorgen gezamenlijk het geheel vernieuwde Koninginnedagprogramma.

De jaarlijkse Lampionnenoptocht is op zaterdagavond 28 april. Om 21:00 uur vertrekt de stoet vanaf het Kerkplein. De optocht zal begeleid worden door de Bloaskapel uit Vleuten.

De Koninginnedagactiviteiten op 30 april worden gehouden op het Driestammenplein. Het terras is de gehele dag geopend (9:30 - 18:30 uur). Vanaf 09.30 uur worden er ook dit jaar weer wafels gebakken en verkocht (zolang de voorraad strekt). Rond het middaguur  start de verkoop van patat en broodjes. Natuurlijk kunnen alle kinderen zich laten schminken en staat de gehele dag het springkussen klaar. Ook het rad van avontuur zal gedurende de dag weer diverse rondjes draaien.


Nieuw dit jaar is het Kockenees Dorpsontbijt (09:00 tot 10:15 uur). Met z’n allen ontbijten  aan een lange tafel op het Driestammenplein! Koop een "ontbijtvoucher "en schuif gezellig aan aan de lange tafel. Lekkere broodjes, beleg, verse koffie, thee ,jus en (karne)melk staan klaar. Een prima start van een gezellige Koninginnedag! De kosten bedragen € 2,50 voor ontbijtpakket I en € 3,50 voor ontbijtpakket II. Van 7 t/m 21 april kunnen de "ontbijtvouchers" gekocht worden in de winkel van Adrie de Lange en bij de ESDO kantine.

Om 10:15 uur staat er voor iedereen een gratis kopje koffie/thee/ranja klaar. Kom de stem alvast smeren voor de Aubade. Voor iedereen die mee gaat zingen, dus ook de uitslapers die niet meeontbijten staat er naast een drankje ook een lekkernij klaar (op=op)! Deze lekkernij is gemaakt en wordt aangeboden door de bewoners van Ambrona "Ons Huis”.

De Aubade start om 10:30 uur. De massale samenzang vindt plaats bij het podium op het Driestammenplein, gevolgd door een korte toespraak van een afgevaardigde van de gemeente Stichtse Vecht.

Direct na de Aubade start het Grote Oranje Dorpsspel. Een spetterende activiteit voor alle kinderen van de basisscholen, onder begeleiding van de Jeugdraad van ESDO. Er zijn tal van spannende  spelonderdelen op en rond het Driestammenplein. Voor de ouders en ouderen is er vermaak op het plein. Het klapstuk is de finale van het Grote Oranje Dorpsspel om 13:00 uur. Voor het winnende team is er een leuke prijs. Strijd mee, dit wil je niet missen!

Dé wateractiviteit op Koninginnedag is natuurlijk het boegsprietlopen over de Heicop! Vanaf 14:00 uur zullen waaghalzen de oversteek weer gaan wagen. Dit jaar introduceren we een vernieuwde versie van het bekende spel: boegsprietlopen 2.0.

Vanaf 13:30 uur is er (live)muziek en een hoop gezelligheid op het Driestammenplein. De middag wordt muzikaal omlijst door onze eigen DJ Loek en CARWASH. Iedereen kent inmiddels wel het foute uur dat tussen negen en tien uur wordt uitgezonden op Q-music. CARWASH speelt ze allemaal, dus de foute hits zullen je om de oren vliegen! Natuurlijk zijn het gezellige terras en de bar geopend.

Let op! Ook dit jaar dient er voor drank op het feestterrein afgerekend te worden met consumptiebonnen in plaats van contant geld. Koop dus eerst consumptiebonnen op het feestterrein. De bonnenverkoop sluit om 18.00 uur. De bar sluit om 18:30 uur.

Om 20:00 uur start de Bingo-avond in het Woonzorgcentrum Overdorp voor onze oudere bewoners. Een jaarlijkse traditie met ook dit jaar weer leuke prijzen. Bejaarden die niet woonachtig zijn in Overdorp zijn welkom en ook de bewoners van de aanleunwoningen in Kockengen zijn van harte uitgenodigd. Wees om 19:30 uur aanwezig in verband met de koffie.

Vrijdag 4 mei zal de dodenherdenking plaatsvinden. Iedereen wordt uitgenodigd om om 19:30 uur aanwezig te zijn op het Kerkplein. Na een korte toespraak wordt naar de begraafplaats gelopen waar de kranslegging zal plaatsvinden.

3 opmerkingen:

  1. Is er ook een vrijmarkt? Kan dit nergens vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik weet wel dat abrona open is verder niks

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Helaas, de vrijmarkt, voor mij de grootste trekpleister is afgeschaft. Maar gelukkig is er in Kamerik een hele leuke markt.

    BeantwoordenVerwijderen