donderdag 5 april 2012

Bibliotheek Kockengen in gevarenzone

A C T I E
Wij van Vuist voor de Bieb Kockengen, hebben vanmorgen een gesprek gehad met de wethouder cultuur, mevrouw Gera Helling en haar collega Miriam van Gelder.
Reden voor deze afspraak is omdat de AVV onlangs heeft laten doorschemeren, via onze woordvoerder Tom Smaling, dat zij de bibliotheek Kockengen niet in hun “nieuwe” business plan opnemen.

Dit terwijl het AVV enkele door ons aangeboden alternatieven voor extra bezuinigingen niet onderzocht hebben, wat in tegenspraak is tot de motie die aangenomen is door de gemeenteraad in december 2011.  In deze motie is besloten dat de AVV en de gemeente zich tot het uiterste moesten inspannen tot het behoud van de bibliotheek in kleine kernen, waaronder Kockengen. .

Vanmorgen is ook tijdens het gesprek met de wethouder en haar collega duidelijk geworden dat de sluiting van Kockengen bijna een voldongen feit is.

Wij denken dat we flink kunnen bezuinigen op verkleining van de collectie, minder vast personeel, meer vrijwilligers en een andere locatie.
Een definitief besluit over de bibliotheken in Stichtse Vecht zal over 2 weken in het College genomen worden.

Wij zullen als actiegroep nu een eigen businessplan voor Kockengen schrijven, waaruit blijkt dat het wel degelijk mogelijk is een bibliotheek in Kockengen te behouden. Hiernaast trekken wij nu alles uit de kast om onze bieb in het “kleine” maar o zo mooie Kockengen te behouden.
Wij kunnen nu niet langer wachten; de noodklok luidt.

Met vriendelijke groet,
Namens de Vuist voor de bieb

Trudy Albers
Kim Eebes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten