zondag 22 april 2012

Peter Koelewijn te gast bij RTV Stichtse Vecht



Op donderdagavond 26 april is niemand minder dan Peter Koelewijn te gast bij Ben Lamme in zijn programma Jukeboxfavorieten. Hij gaat dan uitgebreid met Peter Koelewijn praten over zijn imposante carrière als zanger en zeer succesvolle producer. Peter is en blijft natuurlijk altijd verbonden aan zijn eerste grote succes: de Nederlandse rock en roll hit ‘Kom van het dak af’ uit 1960. Dit is later nog een keer uitgebracht in 1971 en 1981.
Peter heeft ruim 20 hits gescoord in de periode 1960 tot 1996. Behalve zelf zingen heeft Peter voor veel artiesten liedjes geschreven en geproduceerd, onder andere ‘Ik ben gelukkig zonder jou’ van Conny Vandenbos, voor Bonnie st Clair, Egbert Douwe, Ronnie en de Ronnies, het nummer ‘Beestjes’, voor Johan Cruijff en Willeke van Ammelrooy. Eind jaren zeventig had Peter ook zijn eigen platenmaatschappij ‘Born Free’ en bracht daar o.m. in die periode het nummer ‘KL 204’ (als ik God was) en ook een ander nummer ‘Je wordt ouder pappa’ uit. Andere artiesten die bij hen zaten: Rob de Nijs en Saskia & Serge. Verder startte Peter met de meiden groep Babe. Hij scoorde een nummer-1 hit in 1995 onder de artiestennaam Gompie met een oud nummer van Smokie. Peter Koelewijn heeft een aantal onderscheidingen gekregen,  zoals de blijvend applaus prijs 2011 en de Tros Kompas oeuvre award. Op 13 november 2009 verscheen na 25 jaar een geheel nieuw album genaamd ‘Een heel gelukkige man’ met 13 nieuwe liedjes.
Uitzending van het radioprogramma: donderdag 26 april van 21.00uur – 23.00 uur.
Radio-ontvangst in de ether is op 105.3 FM en op 106 FM. Via de Ziggo kabel in de gebieden Maarssen en Breukelen zijn de radioprogramma's te ontvangen op 101.9 FM. Wereldwijd is het programma te beluisteren op www.rtvstichtsevecht.nl. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten