donderdag 15 september 2016

Kenzo Hielema Nederlands Jeugdkampioen polsstokverspringen

Zaterdag 3 september is Kenzo Hielema uit Kockengen Nederlands Kampioen polsstokverspringen (fierljeppen) geworden in de categorie Jongens 11 en 12 jaar.
 In dezelfde categorie was er meer succes voor Kockengen. Rick Cazant haalde knap de finale en werd vijfde en ook Ties Meijer deed het uitstekend met een fraaie achtste plaats. Met drie jongens in de top 16 van Nederland mag Kockengen trots zijn. Geen enkele andere vereniging in Nederland kan dat onze eigen polsstokvereniging na zeggen.
De strijd was in Linschoten (UT) uitermate spannend. Al vroeg in de wedstrijd werd er door Mark van der Horst uit Schoonhoven een erg verre afstand neergezet. Zijn 10,99 meter in de eerste ronde leek lang voldoende voor de titel. Wisse Broekstra (Tzummarum, Friesland) kwam tot op 1 centimeter – maar dat was niet goed genoeg. In de derde ronde was het Harmen Timmerarends uit Montfoort die uithaalde en de verste sprong ooit op de jeugdschans gemaakt neerzette. Zijn 11,26 meter leek voldoende voor de winst. 
Het was echter Kenzo Hielema die nog wat extra’s in huis had. In zijn tweede en derde sprong zat hij al twee maal erg dreigend in de polsstok, maar ging uit koers. In de laatste poging, in de finale, ging de polsstok echter goed recht over. Kenzo klom tot de top en maakte een machtige uitsprong – 11,52 meter – bijna een halve meter verder dan het oude record op de jeugdschans. Een prachtige prestatie en voldoende voor de titel. Het is, na de hoofdprijs in 2013, de tweede keer dat Kenzo Nederlands Kampioen is.
 Voor de polsstokvereniging was er nog meer succes. Lieke Verweij uit Kamerik en lid van de Polsstokvereniging Stichtse Vecht werd derde bij de meisjes tm 10 jaar. Een knappe prestatie nadat zij al eerder in Zegveld Hollands Kampioen in deze leeftijdscategorie werd.
De polsstokvereniging Stichtse Vecht springt nu op twee schansen. Op de schans bij Kameryck wordt in de zomer wekelijks getraind en de schans in Haarzuilens is dit seizoen gebruikt voor een aantal polsstokclinics. Met ingang van het nieuwe seizoen 2017 worden hier ook wekelijks trainingen gegeven. Meer informatie over deze spectaculaire zomersport vindt u op www.pvsv.nl

Foto's: Dutchhikes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten