dinsdag 13 september 2016

Natuur-ommetje voor de jeugd.

 Natuur-ommetje voor de jeugd.



Op zaterdag 17 september houden we weer een natuur-ommetje voor de jeugd. En we gaan dit keer weer iets speciaals doen.
We gaan terug in de tijd en kijken hoe ons dorp Kockengen er een paar duizend jaar geleden uitzag, wat groeide en bloeide er toen allemaal?
We gaan op pad met René Isarin en gaan met een speciale handboor enkele meters diep in de grond “kijken”.

Wat is er lang geleden gebeurd?
Ongeveer 2500 jaar geleden brak bij wat nu Haarzuilen is, het water door de oever van de Rijn. Een klein riviertje vormde zich. Langzaamaan baande dat dappere riviertje zich een weg naar het noorden, door een groot veenmoeras. Zo’n 1000 jaar geleden vestigden zich op de oevers van dat kleine riviertje de eerste Kockenezen.

Wij gaan met een handboor enkele meters diep de grond in en kijken hoe dat riviertje ontstaan is en ook hoe dat grote veenmoeras eruit zag. Zeg maar gerust, we gaan enkele duizenden jaren terug in de tijd en kijken naar het landschap van die tijd. Wat groeide en bloeide er, wat nam de rivier allemaal mee en waar wonen we eigenlijk op?

Wil je mee met deze spannende tocht naar het verleden dan graag een e-mail sturen naar ben.van.der.horst@natuurgroepkockengen.nl

We verzamelen om 09.00 uur op Wagendijk 55 bij Jan en Denny de Lange in het lokaal van de laatste vogelcursus. We verwachten rond 12.00 uur weer terug te zijn. Het is praktisch om laarzen aan te doen.
De Natuurgroep Kockengen organiseert regelmatig van dit soort korte excursies (natuur-ommetjes).

Kijk voor de data op : www.natuurgroepkockengen.nl of neem voor meer informatie contact op met ben.van.der.horst@natuurgroepkockengen.nl .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten