donderdag 2 mei 2013

Mantelmeeuw-fietstocht voor De Levensjas

Lekker met z’n allen op de fiets voor een goed doel
Zaterdag 25 mei organiseert hospice De Mantelmeeuw samen met wielren- en toerclub WTC Woerden een sponsorfietstocht. Met de opbrengst van de fietstocht wordt het schoolproject De Levensjas gefinancierd. Iedereen die dat leuk vindt kan op 25 mei op de pedalen, want tijdens de Mantelmeeuw-fietstocht kan op veel verschillende niveaus worden gefietst. Er zijn jeugdtochten, familietochten en toertochten van 25, 50 en 100 kilometer.

Speciaal voor kinderen van Woerdense basisscholen wordt op het terrein van WTC Woerden een extra sponsorparcours uitgezet. Opa’s en oma’s, vaders en moeders of de buren: iedereen kan bijdragen aan het enthousiasme en plezier van de fietsende jeugd door hun fietsrondjes te sponsoren. Rondom het parcours staan een paar gezellige kramen, en in de WTC-kantine kunnen fietsers of supporters terecht voor een hapje of drankje. Aan de grotere tochten kan worden deelgenomen door iedereen die van een stukje fietsen houdt én door echte toerrijders.

Jeugd fietst voor goed doel én voor schoolproject

De volledige opbrengst van de Mantelmeeuw-fietstocht gaat naar De Levensjas, een schoolproject van één dagdeel voor basisscholieren. Kinderen die meedoen aan de sponsortocht kunnen dus niet alleen lekker op de fiets voor een goed doel, maar het geld dat zij daarmee ophalen komt ook nog eens ten goede aan een schoolproject voor hun eigen school. De Levensjas bestaat onder meer uit een pakkende korte toneelvoorstelling met creatieve opdrachten, die kinderen helpen bij vragen over ‘afscheid nemen’. Woerdense basisscholen kunnen zich bij De Mantelmeeuw voor zo’n toneelvoorstelling aanmelden.

Inschrijven

Inschrijven voor de fietstocht op 25 mei kost 5 euro per persoon, families krijgen korting. Kinderen die deelnemen aan het sponsorparcours betalen geen inschrijfgeld. Leden van de Rabobank kunnen voordelig op de fiets, want de bank sponsort het inschrijfgeld voor haar leden.

Meer informatie over de fietstocht is te vinden op de websites van De Mantelmeeuw en van WTC Woerden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten