vrijdag 24 mei 2013

Enthousiasme voor sponsorfietstocht Mantelmeeuw op zaterdag 25 mei

Jeugd enthousiast op de fiets voor
sponsorfietstocht Mantelmeeuw
Ondanks de drukte bij veel basisscholen rondom de kroning zijn de scholen enthousiast aan de slag gegaan om de sponsorfietstocht van De Mantelmeeuw voor het schoolproject De Levensjas tot een succes te maken. Vijftien basisscholen gaven aan alle leerlingen een flyer mee met daarin de oproep om op zaterdag 25 mei met het hele gezin mee te fietsen met de 25 km-familietoertocht. De route van de familietoertocht gaat via Nieuwerbrug en Papekop.

Inschrijven bij WTC-clubgebouw

De sponsorfietstocht op 25 mei wordt door hospice De Mantelmeeuw samen met wielren- en toerclub WTC Woerden georganiseerd. Er kan op veel verschillende niveaus worden gefietst, want er zijn jeugdtochten, familietochten en toertochten van 25, 50 en 100 kilometer. De route van 50 km voert de fietsers onder meer langs Breukelen en Wilnis. De 100 km-route leidt langs de Vecht en doet onder meer Hilversum aan. Alle routes worden door WTC met pijlen uitgezet. Daarnaast krijgen de fietsers hun route mee op papier.

Inschrijven voor de fietstocht kan op de 25e zelf op het WTC-terrein aan de Waardsedijk 40 in Woerden. De kosten zijn 5 euro per persoon, en families krijgen korting (elke vierde persoon fietst gratis mee). Leden van de Rabobank gaan voordelig op de fiets, want de bank sponsort voor haar leden het inschrijfgeld. Ook Jumbo Bijlsma in Woerden ondersteunt de fietstocht door het beschikbaar stellen van versnaperingen.

Meer informatie over de fietstocht is te vinden op de websites van De Mantelmeeuw en van WTC Woerden, www.demantelmeeuw.nl en www.wtcwoerden.nl

Levensjas helpt kinderen bij afscheid nemen

De volledige opbrengst van de Mantelmeeuw-fietstocht gaat naar De Levensjas, een schoolproject van één dagdeel voor basisscholieren. Kinderen die meedoen aan de sponsortocht fietsen dus niet alleen voor een goed doel, maar het geld dat zij daarmee ophalen komt ook nog eens ten goede aan een schoolproject voor hun eigen school. De Levensjas bestaat onder meer uit een pakkende korte toneelvoorstelling met creatieve opdrachten, die kinderen helpen bij vragen over ‘afscheid nemen’. Woerdense basisscholen kunnen zich bij De Mantelmeeuw voor zo’n toneelvoorstelling aanmelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten