zondag 24 juni 2012

Maandag 2 juli: Openbare discussie over de toekomst van de bibliotheek in Stichtse Vecht

2 juli aanstaande heeft de SP een bijeenkomst georganiseerd om over de toekomst van de bibliotheek in Stichtse Vecht te discussiëren. De vergadering vindt plaats in de Bibliotheek van Maarssen-dorp, Harmonieplein 2 en begint om 20:30.

Hoewel de aanleiding voor deze bijeenkomst lijkt te zijn ingegeven door de dreigende sluiting van de bibliotheek in Maarssen, zal de discussie (ook) over de toekomst van de overige bibliotheken in de gemeente gaan, dus ook over onze eigen bibliotheek!

Laat uw stem dus horen voor het behoud van onze eigen bibliotheek!

Informatie over de bijeenkomst van de SP


De bibliotheek in Maarssen-dorp wordt bedreigd met sluiting. Burgemeester en wethouders hebben nog geen beslissing genomen, maar laten een externe deskundige nog eens naar de hele zaak kijken. De SP en andere inwoners van Maarssen-dorp voerden eerder actie en haalden 3.000 handtekeningen op voor het behoud van de bibliotheek.
Een bibliotheek is voor jong en oud een belangrijke en laagdrempelige voorziening. Het zal toch niet gebeuren dat er in de toekomst onder druk van bezuinigingen biblio- theken verdwijnen?
Om hierover met zoveel mogelijk mensen te kunnen spreken organiseert de SP in Stichtse Vecht op 2 juli om 20.30 uur in de bibliotheek van Maarssen-dorp voor alle inwoners een discussie-bijeenkomst over de toekomst van de bibliotheken. Ook de samenhang met landelijke ontwikkelingen rond bibliotheken en cultuurbeleid komt aan bod.
Vincent Mulder, kandidaat-Tweede Kamerlid voor de SP, zal de avond leiden. Voor deze discussie zijn de volgende gasten uitgenodigd:
  • SP-Kamerlid Jasper van Dijk
  • Eric de Haan, directeur van de bibliotheek
  • Gera Helling, wethouder Cultuur (o.a. bibliotheekzaken) in Stichtse Vecht
Natuurlijk hopen we dat zoveel mogelijk bewoners van Stichtse Vecht bij deze bijeen- komst aanwezig zullen zijn om hun mening te laten horen. Kom ook! Iedereen is van harte welkom.

SP-WERKGROEP STICHTSE VECHT
Meer weten? Bel naar: 06 2298 1306

Geen opmerkingen:

Een reactie posten