woensdag 6 juni 2012

Koetstock 2012 belooft een knalfeest te worden



Kockengen – Op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni wordt op het terrein van zwem- en recreatiepark ‘De Koet’ in Kockengen de zeventiende editie van het muziekfestival Koetstock gehouden. Het belooft wederom een groot spektakel te worden. Een begrip in de regio, een knalfeest, live muziek en heel veel gezelligheid aan de Sportweg. De vrijdagavond, 'Spetterend gezellig´, wordt een avond voor liefhebbers van veel gezelligheid met vier topbands met zeer uiteenlopende muziekstijlen. Zaterdagavond is als vanouds voor ieder wat wils met over het algemeen zeer herkenbare muziek. Alle artiesten treden belangeloos op. De opbrengst van het festival komt geheel ten goede aan zwem- en recreatiepark ‘De Koet’.


Op de Spetterend gezellige vrijdag bijt Friends & Co om 20.00 uur het spits af met Kockeneze ouwe bliksem, zoals zij zelf stellen. Een nieuw project van Ruud van Leeuwen en Charl Peters, samen met Gerard de Jeu, Ruud Mangelsdorf en Hans Esser met versterking van twee zangeressen Nieneke en Carolien. Friends & Co. speelt allemaal nummers die minimaal dertig jaar geleden hits waren, maar die door de huidige radiostations nog steeds volop worden gedraaid. Nummers van de Mama's en Papa's, de Beatles, Queen en Crosby, Stills, Nash & Young. Vervolgens is het de beurt aan Beauty & The Beats, een allround showband met een breed scala aan muziek. De derde act op de vrijdagavond is van 30 Past 7, een pop-rock coverband. Ieder optreden van hen is een feest der herkenning, gemengd met eigen creativiteit. De vrijdagavond wordt afgesloten door een oude bekende op Koetstock de formatie Amber Roots. Negen mannen en vrouwen, compleet met blazerssectie op het podium die met veel enthousiasme de bij het grootste deel van het publiek overbekende funk-, soul-, en dance classics opvoeren.

Kindermiddag

Op zaterdagmiddag staat De Rabo-kindermiddag op het programma. Vanaf 15.30 uur is er onder meer DJ Loek, danceclinics van Terpsichore, Dance Avenue en DES, een springkussen en schminken. Nieuw dit jaar is het grote Muziekspel, met spelletjes en instrumenten bespelen. Voor kinderen tot en met 12 jaar zijn er gratis pannenkoeken.

EK voetbal

Anders dan andere jaren is er tussen de kindermiddag en het avondprogramma geen rustpauze, maar wordt er op een groot scherm gezamenlijk naar de voetbalwedstrijd Nederland – Denemarken gekeken. Direct na de wedstrijd start het avondprogramma.

Als vanouds

Zaterdagavond is Koetstock als vanouds met vier bands die qua muziekstijl nogal verschillen. De avond wordt om 20.00 uur geopend door de vijfkoppige pop-rock coverband SheerBlue. De band Asman presenteert op een ontwapenende humoristische manier recht-toe-recht-aan Nederpop. Verrassend goed, bijzonder en apart op de vrijdagavond vorig jaar was de Urban hip rock formatie Plaats-Delict. Daardoor heeft de organisatie ditmaal op de zaterdagavond een plekje te gunnen. De zeskoppige band mengt rauwe rock, beukende beats, vette synths, flowende Nederhop en een vleugje zang samen tot Urban hip rock.  Koetstock 2012 wordt afgesloten door de superfeestband de Retteketet Showband. Tien muzikanten met toeters en bellen brengen Duitse schlagers, oude discostampers, tranentrekkende smartlappen en verrassende all-time klassiekers komen op een Retteketet-sessie voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten