vrijdag 31 juli 2015

Wandelaars uit Kockengen lopen 99-ste Nijmeegse Vierdaagse


Ieder jaar nemen enkele wandelaars uit Kockengen deel aan de Nijmeegse Vierdaagse. Ook dit jaar waren de trouwe lopers weer van de partij bij de 99-ste editie. Iedere dag 40 of 50 kilometer in en rondom Nijmegen lopen. Ruim 45.000 wandelaars gingen vorige week dinsdagmorgen vroeg van start. Iets meer dan 41.000 liefhebbers bereikten de finish. Op vrijdag, de laatste dag, was het groot feest op de Via Gladiola.


Traditiegetrouw praten de deelnemers aan de Vierdaagse uit Kockengen de zaterdag na het evenement tijdens een after party even na over datgene zij beleefd hebben. Dinsdag werd er gestart in de regen, de rest van de week was het droog, prima wandelweer.

De deelnemers uit Kockengen waren erg tevreden over hun eigen prestatie en ook over de organisatie. 'Zoals altijd was de sfeer uitstekend en was de organisatie prima in orde. Alles verliep op rolletjes,’ vertellen de wandelaars. ‘Het was overal gezellig. De straten waren versierd. Op momenten waarop je het even moeilijk hebt, wordt je gedragen door het publiek. Er werd van alles, waaronder appels, uitgedeeld. Zowel kinderen als ouderen waren vanaf 4.00 uur ’s morgens druk in de weer. Ze moedigen de deelnemers niet alleen aan, maar zorgden ook voor water. Blaren hebben de wandelaars uit Kockengen, op een klein blaartje na, niet opgelopen.  De wandelaars uit Kockengen zijn allemaal besmet met het wandelvirus. Wat ooit begon als een uitdaging voor één keer, is nu iets dat ze niet meer willen missen. De wandelaars uit Kockengen hebben afgesproken volgend jaar de honderdste Vierdaagse te lopen. Of iedereen wordt toegelaten is op dit moment nog niet duidelijk. Het evenement in Nijmegen werd in 1909 voor het eerste gehouden. Er deden 306 wandelaars mee.
De meesten uit Kockengen liepen dit jaar 40 kilometer, maar Pim, Maikel en Wim liepen 50 kilometer per dag. Jan Berg behoort inmiddels tot de senioren en liep dagelijks 30 kilometer.
Bep van Schaik (11 keer gelopen), Pim Vossestein (18), Will van Voskuilen (10), Jan Berg (11), Wim Nelis (6), en Helma van den Ancker (14) zijn volgend jaar weer van de partij. Jaap Oudshoorn en Jan Lauwers liepen voor de derde keer mee en Maikel Samsom voor de tweede keer.
Deelnemers uit Kockengen zijn altijd welkom op de jaarlijkse after party, inmiddels een soort reünie. De wandelaars kunnen zich melden bij Helma van den Ancker.

Tekst: Gijs Kleinveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten