maandag 4 februari 2013

Bezoek de expositie Trouw bij Abrona Kunst & Koffie

Maakt u weleens een tussenstop voor een lunch of koffie bij Abrona Kunst & Koffie in Kockengen? Dan heeft u vast en zeker de bijzondere locatie al eens bewonderd en zich afgevraagd wat er zich in het kerkje heeft afgespeeld in vroegere jaren. In de nieuwste expositie ‘Trouw’ kunt u dat ontdekken. Vanaf 15 februari bent u van harte welkom. Wij lichten nu alvast een tipje van de sluier op.

De expositie Trouw is een resultaat van maandenlang hard werken samen met cliënten en medewerkers van Abrona Kunst & Koffie en met bruidsparen uit Kockengen. En het resultaat mag er zijn, een prachtige verzameling trouwfoto’s, schilderijen en gedichten in het teken van liefde, vriendschap en trouw.

Heel toepasselijk is de officiële opening voor genodigden op Valentijnsdag. Vanaf 15 februari is de expositie geopend voor publiek.

Trouwfoto's

Aanleiding voor de expositie was de geschiedenis van het kerkje van Kunst & Koffie. Vroeger was dit de gereformeerde kerk van Kockengen waarin veel bruidsparen elkaar het jawoord hebben gegeven. Veel van deze bruidsparen hebben meegewerkt aan de expositie door hun trouwfoto's beschikbaar te stellen en zo een beeld te geven van het kerkje als trouwlocatie.

Schilderijen

Naast de foto's bevat de expositie schilderijen met het thema trouw, liefde en vriendschap, gemaakt in de schildersateliers van Abrona.

Gedichten

Om het plaatje compleet te maken, zijn er prachtige gedichten aan de expositie toegevoegd. Gedichten die gemaakt zijn door de medewerkers van Kunst & Koffie tijdens de gedichtenworkshop van Ron Goud (dichter en werkzaam in de gehandicaptenzorg).

Expositiebundel

Alle foto's, schilderijen en gedichten zijn gebundeld in een boekje, dat ook vanaf de start van de expositie te koop is.

Donatie

‘Trouw’ is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Rabo Dichtbijfonds en de Gemeente Stichtse Vecht.

De expositie heeft een bijzondere verbinding tot stand gebracht tussen dorpsgenoten van Kockengen en cliënten, medewerkers en gasten van Kunst & Koffie. U bent van harte welkom om dit zelf te komen ervaren. Wij ontmoeten u graag.

Abrona Kunst & Koffie
Nieuwstraat 12
3628 AC Kockengen
T (0346) 240 276
E kunstenkoffie@abrona.nl
I www.kunstenkoffieabrona.nl

Over Abrona

Abrona is een christelijke organisatie, gespecialiseerd in dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Abrona biedt aan 2.000 cliënten ondersteuning bij wonen, werken, leren, logeren en dagopvang, en ambulante begeleiding. Ook biedt Abrona vele vormen van behandeling. De woonvoorzieningen, dagbestedingscentra en bedrijfsmatige activiteiten zijn vrijwel allemaal gevestigd op eigentijdse locaties in de provincie Utrecht. Zo’n 1.700 professionele en gedreven medewerkers en ruim 700 vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor de cliënten. De nadruk ligt, daar waar mogelijk, op ontwikkeling. Samen met alle betrokken mensen in het leven van de cliënt, probeert Abrona een bijdrage te leveren aan het verwerven en behouden van een eigen plek in de samenleving. Met én voor de cliënt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten