zondag 6 november 2016

Dorpsavond 'De Veenboeren van Kockengen' op 9 november 2016

Op woensdag 9 november 2016 organiseert de Stichting Behoud Veenweidegebied Kockengen in Zaal HET LOKAAL (Heicop 24c) weer een dorpsavond. Op deze avond houdt Dr Chris de Bont een lezing met de titel "De Veenboeren van Kockengen". De avond begint op 20:00 (zaal open 19:30 voor koffie/thee) en zal tot 22:00 duren. De toegang is gratis.
Doctor de Bont is een absolute autoriteit op het gebied van ontginning, bewoning en waterbeheersing in de West-Nederlandse veengebieden. Wij zijn bijzonder verheugd dat wij hem bereid hebben gevonden u te laten delen in zijn kennis over de historie van uw woonomgeving.
Nergens anders is het principe van de middeleeuwse agrarische ontginningen mooier in het landschap af te lezen dan hier rond Kockengen… De lezing van Chris de Bont vertelt aan de hand van veel kaarten en plaatjes over de ontginning van die verschillende veengebieden, met speciale aandacht voor Kockengen en omgeving. Niet alleen de Middeleeuwen komen aan bod, maar ook de jongere ontwikkelingen in de venen, die als het ware naar de Middeleeuwen worden terugvertaald. Dat daarbij nogal wat mythen in de prullenbak belanden, zal u niet verbazen…, of misschien juist wel!

Wilt u aanwezig zijn? Meld u dan snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt. Dat kan door een mail te sturen naar info@veenweidegebied.nl, een sms te zenden of te bellen naar onze voorzitter Sip Koopmans (06 22 992 181), of een briefje in de bus te doen bij onze secretaris op Roerdomp 7.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten