donderdag 28 april 2016

Lintje voor Marja de Hoop


Op dinsdag 26 april ontvingen 17 inwoners van Stichtse Vecht en één inwoner van Utrecht een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Marc Witteman. Onder hen Marja de Hoop – de Lange die werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in het Dr. Albert Heijngebouw van Business Universiteit Nyenrode, in Breukelen.


Marja de Hoop – de Lange werd onderscheiden vanwege haar vrijwillige verdiensten voor de Gereformeerde kerk in Kockengen (1993 – heden), haar penningmeesterschap van de Stichting Josia (voorheen Goed Werk Winkel in Kockengen) (2001 – heden), waar zij verantwoordelijk is voor de inkoop, de etalage en de aansturing van vrijwilligers en geeft zij presentaties. Zij is de grote drijfveer achter deze winkel.
Voorts is zij sinds 2009 secretaris van de stichting Join Our Mission Polen die zich inzet voor 3 kindertehuizen in Polen.
In de toespraak van de burgemeester memoreerde hij dat mevrouw De Hoop een vrouw is die vrijwilligerswerk hoog in het vaandel heeft staan en altijd klaarstaat voor haar medemens.
's Avonds was er op de boerderij van de familie Segers voor familie, vrienden en mede vrijwilligers een klein feestje. Op Koningsdag was Marja de Hoop aanwezig bij de aubade in Kockengen.


Foto: Gijs Kleinveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten