dinsdag 5 april 2016

Druk Paasweekend bij Boer Piet

Tijdens het Paasontbijt werd er een kalfje geboren! Het filmpje van deze geboorte vinden jullie op onze Facebook pagina:https://www.facebook.com/BoerderijHazenveld/

Nieuwsgierig welke koe zich niets aantrok van alle gezellig etende gasten in de stal?
Dat was koe 8271 Jali, geadopteerd door de familie Haagen – Hilgers uit Maarssen. Zij kreeg een mooi Stierkalf.

De volgende was koe 8301 Brohar , geadopteerd door Ben en Aagje Défilet uit Veendam. Zij kreeg een Belgische witblauw  kuiskalfje.
Daarna volgde koe 8331 Charlotte, geadopteerd door Astrid Haring uit Hilversum. Zij kreeg een roodbont stierkalfje.
Als laatste dit Paasweekend koe 8303 Luna, geadopteerd door de familie van Breen uit Maarssen. Zij kreeg een blauwbont kuiskalfje.
Alle vier deze kalfjes blijven twee weken op onze boerderij, waarna zij verhuizen naar een kalver opfokbedrijf.

Lest best: koe 8191 Agatha II, geadopteerd door Jan Kester beviel van een mooi roodbont kuiskalfje. Dit kalfje kan nog geadopteerd worden.


Wat hebben jullie gemist als je er zaterdag niet bij was?
Onze wedstrijd kuilband gooien. Niels, adoptievriend uit Maarssen, was de winnaar bij de mannen. Dieuwke won bij de vrouwen. Jullie smakelijke prijzen staan klaar om opgehaald te worden!
Lisa van Dam en Joris Klinkers wonnen bij de jeugd.
Ook kon je ponyrijden, konijnen knuffelen in de Veldschuur, Schapen met lammetjes aaien, even zelf op de trekker zitten, of gewoon een lekker kopje warme chocola drinken. Ja er was genoeg te doen tijdens onze Adoptiedag Dag!

Tijdens deze Open Stal kwam Sofie van den Enk nog even langs om voor de liefhebbers haar boek 'De Melkfabriek' te signeren. Dat was een extraatje voor deze Vrienden!
We hebben er nog een aantal liggen, die we cadeau geven aan nieuwe Vrienden van de Boerderij. Op de omslag van dit boek staan onze koeien.
Het boek is ook bij ons te koop voor € 20 (vastgestelde boekenprijs).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten