maandag 16 november 2015

Leden VINEO vieren 75-jarig bestaan

Vorige week woensdagavond werd er door de ruim 40 leden van de gymnastiekvereniging VINEO het 75-jarig bestaan gevierd. In het museum van de boerderij van de de familie Segers aan de Wagendijk werd genoten van een heerlijk buffet. Er konden oude foto's en prijzen worden bekeken en Thea Segers vertelde na het buffet over het boeren leven toen en nu.


Op 11 november 1940 is de gymnastiekvereniging Voor Ieders Nut en Ontspanning (V.I.N.O.) opgericht door onder meer Kees Dijkers. Aanvankelijk werd er wekelijks les gegeven in het toenmalige verenigingsgebouw 't Clubhuis naast de katholieke kerk. De vereniging groeide uit naar een club met zowel senioren als kinderen. Ook is er een tijdje jazz-ballet gegeven. Eind jaren '60 verhuisde de vereniging naar de sportzaal aan de Sportweg en in 1996 naar de huidige sporthal. Bij het 50-jarig bestaan in 1990 werd er een grote reünie gegeven. Van het bestuur uit 1990 zijn er op dit moment nog drie leden lid van de vereniging, ter weten: Wil Hilhorst, Adri Versteegh en Piet Hilhorst.
Belangstellenden kunnen vrijblijvend een keer komen mee gymen. Dat kan iedere woensdag in de sporthal van 19.30 tot 20.30 of van 20.30 tot 21.30.

Tekst en foto: Gijs Kleinveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten